• CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

"KULTURNA BAŠTINA"

Četvrtak, 22. ožujak 2018. u 18:00 sati
Ulaz besplatan!
 

Razredna nastava OŠ „Vladimir Nazor“ Đakovo svake godine istražuje svojim projektom određenu temu. S obzirom da je ova godina Europska godina kulturne baštine, odlučili su se za projekt „Kulturna baština“.

Učenici su tijekom drugoga polugodišta marljivo istraživali materijalnu i nematerijalnu baštinu Đakova i okolice. Sve što su istražili i saznali, prikazat će izložbom i scenskim nastupom.

"Za žene od srca"

Subota, 10.ožujka 2018. u 19:00 sati
Cijena ulaznice 25,00 kn

 

U organizaciji ženske klape “Certissa” u subotu, 10. ožujka, održat će se koncert “Za žene od srca”, doznali smo od voditeljice klape Manuele Jerković

Prošlogodišnji koncert u prepunom Centru za kulturu garancija je da će i ove godine splitska klapa Iskon napraviti dobru atmosferu

Za žene od srca” koncert je koji ne smijete propustiti jer i ove godine povezujemo zelenu i plavu Hrvatsku, a ujedno se pripremamo i za 3. Smotru klapa koja će se održati u našemu gradu, poručuje Jerković.

Fluentes - "Igra čekanja"

Fluentes - Igra čekanja"

03. ožujka 2018. godine
Ulaznica: 20,00 kn

 

Pozivamo vas na naš koncert u kinu u Đakovu. Ako ste ikada pomislili ili poželjeli vidjeti i čuti Fluentes u ugodnom i toplom okruženju, u kućnoj opuštenoj atmosferi slušati uživo pjesme s našeg prvog albuma "igra čekanja", te još hrpu novih ili nekih malo starijih pjesama evo idealne prilike za to. Dođite i budite s nama od 20:00 sati - vidimo se!

 

"JAZZ VEČER" uz David Tixier Trio

"JAZZ VEČER" uz David Tixier Trio

Subota, 24.02.2018. u 19:30 sati
Cijena ulaznice 20,00 kn

Glazbeni je događaj u organizaciji udruge A.R.L.A koji ne smijete propustiti. Ovaj poznati jazz trio nastupao je po cijelom svijetu pa im se tako i naš grad našao na putu. Na basu Miha Koren (Slo), klavijature David Tixier (FRA) i na bubnjevima fascinantna Lada Obradović (HRV). Svakako nemojte propustiti ovaj događaj 24.2.2018. u 19:30h, Centar za kulturu Đakovo. Cijena ulaznice je 20kn. Pokrovitelj događaja je GRAD ĐAKOVO, a sponzori su STAGE MUSIC SHOP ĐAKOVO, TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA ĐAKOVA, DAVOR MIHOLJEK, CENTAR ZA KULTURU ĐAKOVO.

"Svome gradu za Valentinovo"

Plesna udruga "Stari fijaker" - "Svome gradu za Valentinovo"
 
Subota, 17. veljače 2018. 
Ulaz slobodan!
 
Šesta je godina za redom kako se organizira ovaj koncert, a osim starogradskih plesova u izvedbi domaćina, predviđen je i nastup Puhačkog orkestra DVD-a Đakovo, te članova Slovačke kulturno-umjetničke udruge “Franjo Strapač” iz Markovca Našičkog.

Stand up show "Na hladnom betonu"

Stand up show "Na hladnom betonu"

Ponedjeljak, 19. veljače 2018. u 19:30 sati
Cijena ulaznice 50,00 kn
 
Najpoznatiji hrvatski komičar i standup majstor Željko Pervan, odlučio se na promjene u svom programu, te predstavlja svoj NOVI standupshow naziva ”Na hladnom betonu”.
Željko je u njemu opisao sav svoj život, od rođenja do današnjih dana na svoj specifičan sarkastično – satiričan način.

"Vukovaru divni"

Koncert domoljubnih pjesama školskih zborova

Četvrtak, 25. siječnja 2018. u 18:00 sati

Osnovna škola Budrovci organizator je koncerta domoljubnih pjesama u izvedbi školskih zborova pod nazivom “Vukovaru divni” koji će se, kako najavljuje ravnatelj Ivan Jukić, održati u četvrtak u 18 sati u Hrvatskom domu.
Osim od dobrovoljnih priloga, sredstva za opremanje školske knjižnice vukovarske Osnovne škole Nikole Andrića prikupljat će se i prodajnom izložbom likovnih i tehničkih radova.

LiDraNo

Četvrtak, 25. siječnja 2018.

OŠ Josipa Antuna Ćolnića Đakovo, i ove školske godine je organizator i domaćin međuopćinske smotre literarnog, dramsko - scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika LiDraNo 2018. koja će se održati u četvrtak, 25. siječnja 2018. godine, u Hrvatskom domu.

 

Memorijalni koncert Mato i Ana

Subota, 20.siječnja 2018. u 19:00

Članovi KUD-a „Tena“ organiziraju Memorijalni koncert „Mato i Ana“ u spomen na dvoje svojih preminulih članova – osnivačicu i dugogodišnju članicu društva Anu Perić i Matu Turkovića.

Na koncertu će, uz članove „Tene“, nastupiti i KUD „Punat“ i Ogranak seljačke sloge Buševec. Koncert će se održati u Centru za kulturu u Đakovu s početkom u 19 sati.

60.-ta obljetnica ŽRK

Ženski rukometni klub Đakovo ove godine obilježava 60. obljetnicu djelovanja i najstariji je rukometni klub u gradu. Ta značajna obljetnica bit će obilježena posebnom svečanošću u četvrtak, 18. lipnja 2015. u 19.00 sati – točno na dan kada je prije 60 godina registrirano Sportsko društvo Sloboda, kako se tada klub zvao.

Kulturna manifestacija "18. dani braće Miladinov"

 
 
Zajednica Makedonaca u Republici Hrvatskoj i Makedonsko kulturno društvo „Braća Miladinovci“ iz Osijeka, organiziraju kulturnu manifestaciju „18. Dani Braće Miladinov“ povodom 200 godina od rođenja i 110 godina od smrti biskupa Josipa Jurja Strossmayera u Đakovu.
 
 
Subota, 13. lipnja 2015.
 

 

Stand-up komedija Željka Pervana „Na komadiću Europe“

Najbolji stand up komičar na ovim prostorima, Željko Pervan, izvest će  svoju novu stand up predstavu 'Na komadiću Europe' u dvorani Centra za kulturu u Đakovu u utorak 26.05.2015. s početkom u 20.00 sati.

Ulaznice po cijeni od 50 kn prodaju se u trgovini RAJZL Ivana Pavla II br.17 (Korzo) i na dan predstave na blagajni Centra za kulturu.

Zbog popularnosti i načina izvođenja na dosadašnjim nastupima, za ovu predstavu se u pravilu tražila karta više.
Valja napomenuti da se za gostovanja  Željka Pervana ulaznice rasprodaju nekoliko dana prije  predstave.
Željko Pervan majstor je improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator hrvatske svakodnevice.

Čisti humor bez ikakvih rekvizita: čovjek i njegova duhovitost.

U posljednje vrijeme angažiran je na dva zanimljiva projekta: „Pervanov dnevnik“ na RTL televiziji nova je forma gdje se Pervan dotiče tjednih političkih tema i obradjuje ih na svoj zanimljiv i svojevrstan način.
Serija „Kud puklo da puklo“ na Nova TV ruši sve rekorde gledanosti. Podaci istraživanja AGB Nielsena govore da tu seriju gdje Pervan igra jednu od glavnih uloga dnevno gleda čak 820 000 gledatelja.
Fantastično.

Godine 1989. prelazi na nezavisnu TV-kuću OTV. Upoznao je Zlatana Zuhrića Zuhru, s kojim je započeo suradnju na raznim skečevima. Izradio je koncept satiričnog, bezobraznog showa "Zločesta djeca", gdje je upoznao i sprijateljio sa Vinkom Grubišićem i nastupao u raznim skečevima, kao što su Rade u bunaru, Ispitivanje Hrvata u Vojvodini, šaljivi glazbeni spot 'Servus Zagreb', sinkronizirani dnevnik i druge emisije ili filmovi (kao na primjer film 'Ime ruže', (razgovor Hloverke i Dražena Budiše).

U to vrijeme imao je male nastupe i u manje hvaljenom humorističkom showu "Jel' me neko tražio".
Na OTV-u Pervan započinje i humoristički show 'Večernja škola'; u toj spontanoj, većinom improviziranoj emisiji glumio je profesora u večernjoj školi koji je podučavao četiri odrasle osobe: Aljošu, Denisa, Antimona i Tetka (Zlatan Zuhrić Zuhra, Mladen Horvat, Ahmed El Rahim, Đuro Utješanović), te sa njima raspravljao o svijetu i životu. Šale su se zbijale na račun političara, plaća, umirovljenika, Čeha, Slovenije i drugih tema.
Godine 2004. angažman je Pervanu ponudio HRT. Pervan je s oduševljenjem prihvatio, te je dobio dvije emisije u kojima je bio voditelj; osim 'Večernje škole' vodio je i kviz 'Uzmi ili ostavi'. Nastupio je i kao stand up komičar na turneji po Hrvatskoj pod nazivom 'Božanstvena komedija'. Godine 2006. osvojio je nagradu Večernjakov "Ekran" u kategoriji Muška TV osoba - informativni i kulturni sadržaj, za emisiju "Večernja škola".
 
Naime, Željko Pervan godinama tijekom ljeta stanuje u Kašteliru pored Poreča, i ističe da mu je istarska publika medju najdražima i da se tu osjeća kao svoj medju  svojima. Njegova doradjena predstava „Božanstvena komedija" koju je preoblikovao u  novu komediju pod nazivom „Na rubu Europe“, vrhunac je stand up komedije u Hrvatskoj. Od nastanka legendarne večernje škole do sada nekoliko puta pohodio je hrvatske gradove (ali i susjedne države:Sloveniju, BiH...)i skoro uvijek se tražila ulaznica više. Njemu su omiljene teme Slovenci i žene . Ismijava  i želju Hrvatske da uđe u Europsku uniju u kojoj su Grčka, Bugarska "koja ima 24 kilometra autoputa" i Italija u kojoj, čuo je, "nema mita i korupcije".
 
Na nišan je  HDZ, ali i SDP. Komentira  i akciju "Kupujte hrvatsko". "S čim?", pita se on, što mu je  tek uvod da malo prokomentira cijene i kvalitetu hrvatskih proizvoda na komentira i razne kupovne navike ljudi (rasprodaja zimskih kaputa: a kao da ima i ljetnih kaputa ?). Nezaobilazna  tema  su i Slovenci te veličina njihove države: kaže da imaju koče a svoje ribe sve znaju po imenu. Imaju i jednog ugora koji je, đubre, narastao pa je sada pola u Hrvatskoj a polovinom u Sloveniji.
 
Ipak, Pervan se osjeća kao kod kuće kada je riječ o odnosima žena i muškaraca. "Čim žena kaže 'da', u crkvi dobije 50 kila. Onda bi je mladoženja trebao prevesti preko kućnog praga. S čim? S viljuškarom?". Ne ostao dužan ni muškima: "Mi se borimo, lovimo, ulazimo u HDZ, ali bojimo se žena", komentirao je u svom zajedljivom stilu.
 
Njegova je satira ipak doseže vrhunac zajedljivosti kada je spomene Zakon o zabrani pušenja. "Samo nemojte pušiti, kaže onaj ministar zdravstva, kako mu je ime, a od 50 reklama, 49 je za pivo koje reklamiraju sve mlađi glumci. Ali to nije bitno, samo loči. Pušenje ubija, a ovo kao ne", u svom stilu pita se Pervan koji  kaže da u kafićima zamoli konobara da ga odvoji od onih koji piju alkohol jer mu bazdi.

7. Izložba fotografija „Volim Đakovo"

 
Povodom obilježavanja Dana Grada Đakova, u predvorju Centra za kulturu Đakovo, u ponedjeljak, 4. svibnja 2015. u 19.00 sati bit će otvorena 7. po redu izložba fotografija „Volim Đakovo“.
Izložba, čiji je organizator i priređivač Foto kino klub Đakovo, obuhvaća 60 fotografija 24-ero đakovačkih autora. Žiri u sastavu Damir Rajle (Fotoklub Osijek), Borislav Bijelić (Muzej Đakovštine Đakovo) i Dubravko Ferger (Đakovačke šetnje) odabrao je najbolje fotografije natječaja.
1. nagradu dobila je Helena Butković za fotografiju Lola slavonski, 2. nagradu dobio je Slobodan Balić za fotografiju Maslačci i           3. nagradu dobila je Vikica Jeličić za fotografiju Susreti i razgovori ugodni.
 

Da se ne zaboravi

Udruga civilnih žrtava Domovinskog rata Đakovštine u suradnji s udrugama proizašlim iz Domovinskog rata organizira program pod nazivom „Da se ne zaboravi“ koji će se održati u petak, 24. travnja 2015. godine s početkom u 18:00 sati.
Program će uveličati glazbeni izvođači: Bećarine, TS Zvona i TS Kadenca.
Pozivaju Vas sve koji se želite dostojanstveno prisjetiti svojih najmilijih koji su poginuli u Domovinskom ratu, dragih prijatelja i svih onih koji nisu više sa nama da im se pridružite. Uz prigodan program prikazat će slike svih civila i branitelja koji su poginuli.
Svi su zaslužili da se prisjetimo i zato dođite i odajte počast svim žrtvama Domovinskog rata u Đakovštini.
Ulaz slobodan!

Premijera filma o Strossmayeru

 
U utorak 24. ožujka 2015. u 19.30 sati održati će se premijera dokumentarnog filma “Sve za vjeru i domovinu” Josip Juraj Strossmayer  koji je Hrvatska radio televizija, u suradnji s Đakovačko-osječkom nadbiskupijom i Gradom Đakovom, snimila povodom 200. obljetnice rođenja najpoznatijeg đakovačkog biskupa.
Redatelj je Ištvan Filaković, a autori scenarija su Lada Džidić, Margareta Matijević i Niko Kostanić. U dokumentarcu gostuju i istaknuti poznavatelji lika i djela najpoznatijeg đakovačkog biskupa, kao i aktualni nasljednik na biskupskoj stolici.
Ulaz je slobodan.

Festival Dioniz

8. međunarodni festival kazališnih akademija Dioniz od
23.ožujka 2015. - 27. ožujka 2015.
 
 
PONEDJELJAK, 23. ožujka
20.00h Otvorenje izložbe Dore Tomić: Mobiliziranje imobiliziranja - Muzej Đakovštine
20.30h Otvorenje festivala u Đakovu - Centar za kulturu (Kino)
21.30h Nitko kao ja, (Osijek) - Centar za kulturu (Kino)
 
 
UTORAK, 24. ožujka
10.00h – 14.00h Radionice:
              • Human walk – A. Acev, (Linz) - Centar za kulturu (Kino)
              • Being natural – A. Hatházi, Cluj - Sklad
              • Moj Čehov – A. Tanović Branković, Sarajevo - DVD
              • Bajka – T. Bertok Zupković, (Osijek)- gimnazija A.G. Matoš

10.00h – 11.30h Jahanje -Pastuharna

15.00h – 19.00h Radionice:
              • Kratki rezovi – J. Ševo i S. Vovk, (Zagreb) - DVD
              • Awareness Through Movement and other Feldenkrais Principles – T. Brayshaw, (Leeds) - Sklad
              • Dealing with camera: workshop on film acting –R. Nechit, (Sibiu) - DVD
              • Kostimografska radionica – Z. Lacina, (Osijek) - Sklad

19.30h - Premijera filma "Sve za vjeru i domovinu" – Josip Juraj Strossmayer - Centar za kulturu (Kino)

20.45h – 23.45h Prezentacije akademija - Centar za kulturu (Kino)
              •20.45h – Debut Attempt (Cluj)
              •22.00h – Igre i karakteri (Split)
              •22.45h – The Walk (Linz)
 

SRIJEDA, 25. ožujka:
10.00h – 14.00h Radionice:
               • Human walk – A. Acev, (Linz) - Centar za kulturu (Kino)
               • Being natural – A. Hatházi, (Cluj) - Sklad
               • Moj Čehov – A. Tanović Branković, (Sarajevo) - DVD
               • Bajka – T. Bertok Zupković, (Osijek) - Strukovna škola Antuna Horvata
 
10.00h – 11.30h Jahanje - Pastuharna

15.00h – 19.00h Radionice:
               • Kratki rezovi – J. Ševo i S. Vovk, (Zagreb) - DVD
               • Awareness Through Movement and other Feldenkrais Principles – T. Brayshaw, Leeds - Sklad
               • Dealing with camera: workshop on film acting – R. Nechit, Sibiu - DVD
               • Kostimografska radionica – Z. Lacina, (Osijek) - Sklad

20.30h – 23.40h Prezentacije akademija - Centar za kulturu (Kino)
              • 20.30h – Antigona (Rijeka)
              • 22.30h – Jubileul (Sibiu)
 

ČETVRTAK, 26. ožujka
10.00h – 14.00h Radionice:
              • Human walk – A. Acev, (Linz)- Centar za kulturu (Kino)
              • Being natural – A. Hatházi, Cluj -Sklad
              • Moj Čehov – A. Tanović Branković, Sarajevo - DVD
              • Bajka – T. Bertok Zupković, (Osijek) - OŠ I. B. Mažuranić, Strizivojna, (10.30 – 13.30)

10.00h – 11.30h Jahanje - Pastuharna

15.00h – 19.00h Radionice:
               • Kratki rezovi – J. Ševo i S. Vovk, Zagreb - DVD
               • Awareness Through Movement and other Feldenkrais Principles – T. Brayshaw, Leeds - Sklad
               • Dealing with camera: workshop on film acting – R. Nechit, Sibiu - DVD
               • Kostimografska radionica – Z. Lacina, (Osijek) - Sklad
 
20.30h – 21.45h Prezentacije akademija- Centar za kulturu (Kino)
                • 20.30 – Tango po motivima Orestije (Sarajevo)
                • 22.00 – Kratki Rezovi (Zagreb)
 
 
PETAK, 27. ožujka
09.00h – 12.00h - Prezentacije radionica- Centar za kulturu (Kino)
13.00h -  Zatvaranje festivala - bajka, (Osijek)  - Centar za kulturu (Kino)
19.00h - Četiri priče: Žena (Osijek) - Centar za kulturu (Kino)

Sevdah - Zrinka Posavec

Nakon točno godinu dana od posljednjeg nastupa, Zrinka Posavec ponovno pjeva sevdah u rodnom Đakovu.
Koncert će se održati u subotu, 07. ožujka, u 20 sati u Centru za kulturu.
Organizator koncerta je Grad Đakovo, a karta se može nabaviti u pretprodaji u radnom vremenu blagajne kina i prije koncerta po simboličnoj cijeni od 10 kuna.
Đakovo se još sjeća emocija i dojmova nakon prošlogodišnjeg koncerta sevdaha Zrinke Posavec kada je kinodvorana Centra za kulturu bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Zrinku će na gitari pratiti Ambrozije Puškarić i na kontrabasu Tihomir Hojsak, obojica akademski glazbenici i umjetnički nadahnuti izvođači. U proteklih godinu dana koncertni program obogaćen je novim pjesmama i aranžmanima, a u međuvremenu ovaj je tim kreativnih glazbenika održao desetak koncerata sevdaha diljem Hrvatske.
Na koncertima Zrinke Posavec publika vrlo brzo dolazi u kontakt s istinskom glazbom u sebi i otvara se vlastitom glasu te pjeva zajedno s izvođačicom. Zrinkin sevdah je intiman, dubok i snažan izričaj njenih emocija koje svojim glasom izvrsnom lakoćom prenosi na publiku.
Zrinka Posavec mlada je visoko educirana umjetnica, solo pjevanje završila je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te glazbenu kulturu na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Dugo je godina brusila svoj glas kod poznatih učitelja solo pjevanja na privatnim satima. Nakon susreta sa sevdahom njezin je glazbeni put krenuo novim smjerom. Danas radi kao profesorica solo pjevanja, vodi ženski ansambl "Zwizde" te se potpuno posvetila istraživanju sevdaha. Kao što se strastveno daje u svemu, tako je i sevdahu pristupila studiozno, s puno emocija i razigrano.
Sama riječ sevdalinka nastala je od arapske riječi "sawda" što znači "crna žuč", a u turskom jeziku ovaj pojam veže se za melankolično raspoloženje. Đakovčani koji žele osjetiti čežnju sevdaha ovaj koncert neće propustiti.

Dan ružičastih majica

 
Centar za edukaciju i prevenciju nasilja u srijedu, 25. veljače 2015. s početkom u 18.00 sati organizira Dan ružičastih majica u znak borbe protiv vršnjačkog nasilja.
Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.
Nastupaju: Dječji Vrtić Zvrk, Vlado Bašić, TS Slavonski Vez, Ženski vokalni sastav "Đakovčanke", KUD Sklad - Đakovo, OŠ Josipa Antuna Ćolnića.