• CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

KUD TENA - GODIŠNJI KONCERT

 Nedjelja, 12.05.2019. u 19:00 sati

U nedjelju, 12. svibnja, održat će se 34. Godišnji koncert KUD-a "Tena", ove godine pod nazivom "Djetelina s četiri lista".
Na samom početku koncerta održat će se predstavljanje novog audio CD-a, nakon čega slijedi koncert sastavljen od 4 dijela/lista. Prvi "list" tako se zove "Iz srca Slavonije", drugi nosi naziv "Preko Drave", treći "More, gore, more" dok je četvrti "Nije Zagreb, al' tu negdje".
Uz sve navedeno imat ćete prilike ponovno vidjeti i polaznike Tenine tamburaške škole, a u koncertu će sudjelovati i nekoliko vokalnih solista, kao gosti.

ZBOR LIBERTAS DUBROVNIK

Subota, 11.05.2019. U 20:00 sati

Dobru pjesmu i dugogodišnje prijateljstvo članovi zbora „Libertas“ njeguju već više od 35 godina. Uz pjesmu se slavilo, družilo, ali i lakše prevladavalo poteškoće koje su sastavni dio života i rada. Do danas je Mješoviti zbor Libertas ostvario više stotina nastupa i redovito je izborom skladbi i kvalitetom pjevanja pobuđivao ushit publike i pohvale kritike.

DAN GRADA ĐAKOVA

Srijeda, 08.05.2019. u 11:00 sati

Povodom Dana Grada u Centru za kulturu održat će se Svečana akademija, te će biti uručena priznanja Grada!

IZLOŽBA: ''VOLIM ĐAKOVO''

Ponedjeljak, 06.05.2019. u 19.00 sati

U povodu Dana Grada Đakova, Foto kino klub (FKK) u 2019. godini organizira jedanaesti foto natječaj otvoren za sve građane, za izložbu pod nazivom VOLIM ĐAKOVO.

KONCERT: ZAGREBAČKI KOMORNI ORKESTAR

 Petak, 10.05.2019. u 20:00 sati

Zagrebački Komorni Orkestar čine glazbeni entuzijasti koji izvodeći baroknu, klasičnu i suvremenu glazbu žele široj publici predstaviti bogatstvo i ljepotu ozbiljnih nota. Kroz međunarodni Festival Musica Maxima, te brojne koncerte i gostovanja i ZKO sa svojim prijateljima glazbenicima iz cijelog svijeta pokušava dodatno potaknuti ljubav prema klasičnoj glazbi.

 

U Centru za kulturu Đakovo predstavit će nam se sa sljedećim programom:
P.I. Thcaikovski: Elegija
G. Tartini: Koncert za violinu i gudače (solist: Noami Konforta - violina)
E. Elgar: Serenada za gudače
L. Sorkočević: Simfonija u D duru za gudače

 

KONCERT: ELVIS STANIĆ GROUP

Petak, 12.04.2019. u 20:00 sati

Elvis Stanić je jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije. Vođa je ''Elvis Stanić Groupa'', jazz fusion skupine koja spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama.

Ostali članovi benda: Alba Nacinovich (vokal), Goran Rukavina (bas), Maasej Kovačević (klavijature), Branimir Gazdik (bubnjevi).

DIONIZ

OVORENJE 12. MEĐUNARODNOG FESTIVALAKAZALIŠNIH AKADEMIJA DIONIZ – IGROM DO TIJELA

SRIJEDA, 27.03.2019.

JA TO (NE) MOGU – PREDSTAVA AKADEMIJA ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU
"Neprijatelj je strah. Ljudi misle da je mržnja, ali strah je." govorio je Gandhi, ali što je zapravo strah? Kako percipiramo strah? Je li strah stvaran ili samo plod naših snova? Možemo li prigrliti strah i zajedno s njim doći do cilja?

Program traje do nedjelje 31.03.2019.  

KONCERT: Vedran Zec ''HOMECOMING''

Ponedjeljak, 18.03.2019. u 20.00 h

Svoj drugi, u cjelosti autorski album pod nazivom  HOMECOMING izdaje 2019. godine. Na albumu se nalazi devet skladbi, obojenihfusion zvukom, materijal pitak, melodiozan i razumljiv, kako straight jazz uhu, tako i običnom slušatelju. Osjećaju se utjecaji glazbenih uzora članova benda. 

KONCERT: "OSJEČKA GLAZBENA SRIJEDA" -Koncertni ciklus grada

Četvrtak, 31.01.2019. u 19:30 sati

Grad Osijek ima dugu tradiciju organizacije koncerata ozbiljne glazbe i izvrsnu koncertnu publiku koja prepoznaje visoke vrijednosti hrvatskih, europskih i svjetskih ansambala i solista. Unatoč čestim koncertima i zanimanju publike „Osječka muzejska glazbena srijeda“ tako postaje “Osječka glazbena srijeda” u čijim konferencijama sudjeluju: zamjenica gradonačelnika, ravnateljica Glazbene škole, profesori kulturologije. Koncerti su se do sada održavali na brojnim lokacijama u Osijeku kao što su: Tvrđa, dvorana Glazbene škole, Dom hrvatske vojske, Građevinski fakultet, Galerija Walldinger,... a ovoga puta odlučili su posjetiti i naš grad sa koncertom Folk Five iz Bugarske...

Ulaz besplatan.

KONCERT: RATKA ZAJČE I NOCTURNAL BANDA

Subota, 24.11.2018. u 20.00 h

Jedan od najfascinantnijih hrvatskih gitarista i skladatelja, Ratko Zjača, čija karijera nosi sa sobom značajnu internacionalnu diskografiju kojom su objedinjene suradnje s brojnim velikanima jazza. Zjača je 1. kolovoza 2011. godine sa ZZ Quartetom nastupio na Last Minute Open Jazz Festivalu u Balama, za koji radi i kao umjetnički ravnatelj, a novo autorsko izdanje „Life on Earth“, predstavljeno 30.ožujka 2018. nastalo je u suradnji s renomiranim svjetskim glazbenicima, njegovom Nocturnal četvorkom – Renatom Chiccom, Stefanom Bedettijem i Antonijem Sanchezom.

„Za mene je glazba čisti spiritualni pristup. Smatram da ako odsviraš jedan ton i stojiš iza toga, to je već duhovno iskustvo. Nevjerojatan je osjećaj svako jutro kad se probudim sa spoznajom da imam priliku sjesti i svirati. Duhovnost je biti otvoren, biti povezan s antenom koja postoji negdje iznad nas – samo se trebamo prikopčati na nju.“

Ostali članovi njegovog kvarteta su:

Stefano Bedetti - samouki je glazbenik koji je saksofon počeo svirati u četrnaestoj godini života. Inspiraciju je pronašao u Charlieju Parkeru, Michaelu Breckeru i mnogim drugim majstorima uz koje je otkrivao nove dimenzije i pristupe glazbi.

Štefan Bartuš (akustični bas) - jazz glazbenik i skladatelj. Studirao je na konzervatoriju J.L.Bella u Banskoj Bistrici, te je pohađao Akademiju izvedbenih umjetnosti u Bratislavi. Od 2000. godine surađuje sa jazz glazbenicima Benny Golson, Rick Margitza, Peter Erskine, Bill Evans, Danny Grisset, itd. Debitantski album COLLECTIVITY dobio je odlične kritike.

Marco Frattini (bubnjevi) - pohađao je predavanja stručnjaka u Europi i na Berklee College of Music i New England Conservatory sveučilištima u Bostonu. Njegova aktivnost u nastupima i sessionima dovela je do suradnje s mnogim umjetnicima različitih stilova i žanrova, poput Darryla Halla, Toma Kirkpatricka i drugih.

Zagreb Film Festival

ZFF PUTUJE – 16 godina ZFF-a u 16 gradova!

Filmsku festivalsku atmosferu donosimo i u naš grad!

Ove godine Zagreb Film Festival doputovat će u gradove diljem Hrvatske donoseći tako izbor iz glavnog ZFF programa, ZFF filmske trenutke i ZFF festivalsku atmosferu u 16 kina i tako obilježiti 16 godina svojeg postojanja.
Nezaobilazno odredište gradskih filmofila i poklonika kulture i umjetnosti, Zagreb Film Festival, održat će se po šesnaesti put od 11. do 18. studenog na poznatim lokacijama: kino Europa, kino Tuškanac, MSU, F22 – Nova akademijska scena, dvorana Müller, uz dvije nove: KUC Travno i NS Dubrava, ali i na čak 15 drugih lokacija diljem Hrvatske.
Velika novost nadolazećeg festivalskog izdanja njegovo je geografsko širenje u okviru programa ZFF putuje. ZFF tako ove godine stiže u čak 16 hrvatskih gradova, među ostalim: u Zagreb, Veliku Goricu, Samobor, Pulu, Split, Hvar, Dubrovnik, Varaždin, Ivanec, Koprivnicu, Bjelovar, Daruvar, Slatinu i Đakovo.
Poznata su tri dugometražna naslova iz ovogodišnje utrke za Zlatna kolica koje će, paralelno sa zagrebačkom, gledati publika u kinima diljem Hrvatske: sa svojim novim filmom, Halla ide u rat, ZFF-u se vraća Benedikt Erlingsson, redatelj islandske seoske romanse O konjima i ljudima koja je na 12. ZFF-u nagrađena posebnim priznanjem. Junakinja ove uvrnute akcijske komedije svojevrsna je ženska verzija Don Quijotea, seoska ekološka aktivistica koja naoružana lukom i strijelom juriša na lokalnu industriju aluminija. Film je islandski kandidat za Oscara, a nominiran je i za nagradu LUX, koju dodjeljuje Europski parlament.
Brazilsko-urugvajski Voljeni redatelja Gustava Pizzija, premijerno prikazan na Sundanceu, topla je ljudska drama o kaotičnom životu brazilske srednjoklasne obitelji, a britanska romantična komedija Stari momci u režiji Tobyja MacDonalda moderna je varijacija priče o Cyranou de Bergeracu s Alexom Lawtherom u glavnoj ulozi (Imitation Game, Black Mirror, The End of the F***ing World).
Također, u svojem putovanju ZFF nudi filmske trenutke i za najmlađe te ih pozivamo da nam se pridruže na filmu Amelie u bijegu redatelja Tobiasa Wiemana i da zajedno osvojimo planinu na putu do Amelieinog ozdravljenja, ali i raznih dogodovština i stvaranja predivnog prijateljstva s dječakom kojeg usput upoznaje.

VOLJENI / LOVELING / BENZINHO
Gustavo Pizzi / 2018 / Urugvaj / 95'

Ova brazilska humorna drama donosi perspektivu tople i posvećene majke četvero djece koja se suočava s, većini roditelja dobro poznatim, sindromom napuštenog gnijezda. Redatelj Gustavo Pizzi gradi toplu i čudesno univerzalnu ljubavnu priču koju nam prezentira neuobičajenim, ali tako prirodnim i poznatim načinom od niza emocija sredovječne majke koje osjeća prema svojoj obitelji. Film je nominiran za glavnu nagradu žirija na Sundance film festivalu 2018. gdje je premijerno i prikazan.

Raspored projekcija:
16.11. petak u 17.30 sati
18.11. nedjelja u 20.00 sati

STARI MOMCI / OLD BOYS / OLD BOYS
Toby MacDonald / 2018 / Velika Britanija / 90'

U školi za dječake, život trapavog štrebera Ambersona okrene se naglavačke kada stigne kći novog francuskog učitelja. Asistirajući sportski talentiranom i popularnom učeniku u pripremanju romantičnih "zamki" za djevojku, sam pada u jednu i polako shvaća da je na nepovratnom putu zaljubljenosti. Inspiriran klasičnom "Cyrano de Bergerac" izvedbom Edmonda Rostanda, film je dugometražni redateljski debi redatelja Tobyja MacDonalda.

Raspored projekcija:
15.11. četvrtak u 17.30
16.11. petak u 20.00 sati

HALLA IDE U RAT / WOMAN AT WAR / KONA FER Í STRÍKð
Benedikt Erlingsson / 2018 / Island / 101'

Male, osobne ratove vodimo svakodnevno. Hallu, voditeljicu zbora, pratimo u jednom njenom „ratu“ koji objavljuje lokalnoj industriji aluminija, prijetećoj ekološkoj bombi u islandskom gorju. I dok ona „pobjeđuje“ opetovano oštećujući žice za napajanje uspješno uzmičući naporima policije da ju uhvati, stiže joj već pomalo zaboravljen pozitivno riješen zahtjev za usvojenjem djevojčice iz Ukrajine. Ove intimne „ratne prilike“ pratimo na vrlo komičan i topao način uz puno islandske folklorne muzike.

Raspored projekcija:
15.11. četvrtak u 20.00 sati
17.11. subota u 20.00 sati

AMELIE U BIJEGU / AMELIE RENNT
Tobias Wieman / 2017 / Njemačka / 97'

Što biste sve napravili da ozdravite, a što da pobjegnete od napornih roditelja koji vas svojom brigom i tetošenjem svakodnevno podsjećaju da ste bolesni? Amelie živi u Berlinu, boluje od astme i poprilično je tvrdoglava djevojčica. Nakon jednog teškog napadaja, mora na rehabilitaciju u polikliniku koja se nalazi u brdima u Južnom Tirolu. No dani koji se vrte oko terapije i bolesti koju ne podnosi, dovode ju do ludila i Amelie odlučuje da ide gore – osvojit će najveće brdo što prema legendi donosi ozdravljenje. Na putu sretne Bartholomewa i nakon početnih razmirica između njih dvoje, Amelie shvaća da je Bart puno zanimljiviji nego što je mislila. Ovo je priča o odrastanju, o dječjem nošenju sa životom, o stvaranju predivnog prijateljstva. Ovaj film za najmlađu publiku premijerno je prikazan 2017. na Berlinaleu i do sada je osvojio 14 nagrada.

Raspored projekcija:
17.11. subota u 17.30 sati
18.11. nedjelja u 17.30 sati

Cijena ulaznice: 15 kn
Ulaz na projekciju dječjeg filma Amelie u bijegu je besplatan.

Dođite i budite dio ZFF publike, ali u našem gradu!

KONCERT: MAJA POSAVEC I BEND HOTEL

 

Petak, 5.10. 2018. u 20.00h

Maja Posavec, glumica i glazbenica iz Đakova ovim koncertom predstavlja svoj autorski album «Kada ne bih imala strah» koji je objavila u proljeće 2018., a koji je dobio izvrsne kritike od strane glazbenika i kritičara.

Uz pratnju benda Hotel, kojeg čine vrhunski jazz gitarist Ivan Kapec na gitari, Damir Mihaljević na bubnjevima, Marino Vinja na bas gitari te Franjo Klinar na klavijturama, Maja na jednstven način donosi glazbeno scenski cabaret u kojem iznosi svoje pjesme kako one sa novog albuma tako i one koje je pjevala u grupi Detour.
Maja je za svoj rad nagrađivana glumačkim i glazbenim nagradama:
- Porin za najbolji pop album
- Porin za najbolju voklanu suradnju (Neno Belan)
- Hit mjeseca (Budi jak)
- Nagrada Hrvatskog Glumišta
- Njabolja glumica na Danima Hrvatskog filma
- Naj naj festival, najbolja sporedna uloga
- Nagrada Ivo Fici za mladu glumicu
- Nagrada Zlatni Smijeh
Pjesme koje su se našle na hrvatskim glazbenim ljestvicama, kao i na HR TOP 40: Daleko (Detour), Budi jak, Dok držiš me za ruku, Mediternaska.

Cijena ulaznice: 20 kn
Ulaznice se mogu kupiti na dan koncerta u 16.00h i rezervirati na broj 099 8295 310

NOĆ FILMSKE GLAZBE

Utorak, 18.9.2018. u 20.00 sati

Spektakularan koncert solista, vokalnog ansambla i orkestra HNK u Osijeku, uz dirigenta Mladena Tutavca obećavaju sjajan glazbeni događaj... Cijena ulaznice je 20 kn.

Moja ljubavna priča

The Big Sick
 
Filmska projekcija u sklopu programa "Đakovačko ljeto" održat će se u Strossmayerovom parku na ljetnoj pozornici.
ULAZ SLOBODAN
 
Redatelj: Michael Showalter
Glumci:
Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter, Ray Romano
Žanr: romantična komedija
Trajanje: 119 minuta
Država: SAD
 
Petak, 31.8.2018 u 21.00 sati

Scream for Me Sarajevo

Scream for Me Sarajevo

 
Filmska projekcija u sklopu programa "Đakovačko ljeto" održat će se u Strossmayerovom parku na ljetnoj pozornici.
ULAZ SLOBODAN
 
Redatelj: Tarik Hodžić
Glumci:
Bruce Dickinson, Alen Ajanović, Esad Bratović, Mirza Ćorić
Žanr: dokumentarni, glazbeni
Trajanje: 95 minuta
Država: Bosna i Hercegovina
 
Četvrtak, 30.8.2018 u 21.00 sati

Wonder Wheel

Wonder Wheel

 
Filmska projekcija u sklopu programa "Đakovačko ljeto" održat će se u Strossmayerovom parku na ljetnoj pozornici.
ULAZ SLOBODAN
 
Redatelj: Woody Allen
Glumci:
Justin Timberlake, Juno Temple, Robert C. Kirk
Žanr: drama
Trajanje: 101 minuta
Država: SAD
 
Četvrtak, 16.8.2018 u 21.00 sati

Muzej čudesa

Wonderstruck

 
Filmska projekcija u sklopu programa "Đakovačko ljeto" održat će se u Strossmayerovom parku na ljetnoj pozornici.
ULAZ SLOBODAN
 
Redatelj: Todd Haynes
Glumci:
Oakes Fegley, Julianne Moore, Michelle Williams
Žanr: avantura
Trajanje: 116 minuta
Država: SAD
 
Petak, 17.8.2018 u 21.00 sati

Jacques Cousteau - Odisej

JACQUES COUSTEAU- ODISEJ 


Filmska projekcija u sklopu programa "Đakovačko ljeto" održat će se u Strossmayerovom parku na ljetnoj pozornici.
ULAZ SLOBODAN

Redatelj: Jérôme Salle
Glumci:
Lambert Wilson, Audrey Tautou, Pierre Niney
Žanr: biografski, avanturistički
Trajanje: 124 minuta
Država: Francuska

Četvrtak 9.8.2018 u 21.00 sati

Božja volja

Die göttliche Ordnung

 
Filmska projekcija u sklopu programa "Đakovačko ljeto" održat će se u Strossmayerovom parku na ljetnoj pozornici.
ULAZ SLOBODAN
 
Redatelj: Petra Biondina Volpe
Glumci:
Marie Leuenberger, Maximilian Simonischek, Rachel Braunschweig
Žanr: komedija, drama
Trajanje: 96 minuta
Država: Švicarska
 
Petak, 10.8.2018 u 21.00 sati

Izložba: Sviraj, sviraj, nemoj stati...

Četvrtak, 28. lipnja 2018. u 20 sati

Dvadeset i druga samostalna izložba fotografija đakovačke autorice Silvije Butković "Sviraj, sviraj, nemoj stati..." pronašla je svoje mjesto u programu Đakovačkih vezova! Otvorenje je 28. lipnja, u 20 sati, u Centru za kulturu Đakovo. "Glazbeni instrumenti kao neizostavni dio svečane povorke Đakovačkih vezova Silvijina su inspiracija ovogodišnje izložbe nazvane 'Sviraj, sviraj, nemoj stati...' Ponovno - (ne)svjesno autorica ostavlja značajan doprinos svome Gradu i manifestaciji koja tradicijsku kulturu istočne Slavonije ne baca u zagrljaj zaborava. Fotografije prikazuju jedinstvenost pjesme i onih koji neumorno potiču igru kola spretnim prstima i trzajima. Tu su i naši najmlađi čuvari tradicije! Ova izložba posvećena je i njima - našoj budućnosti! Neka zvuci slavonske duše odjekuju fotografijom Đakovačkih vezova i našega zavičaja!", piše u predgovoru Marko Sabljaković. N.Vek.