• CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

Wonder Wheel

Wonder Wheel

 
Filmska projekcija u sklopu programa "Đakovačko ljeto" održat će se u Strossmayerovom parku na ljetnoj pozornici.
ULAZ SLOBODAN
 
Redatelj: Woody Allen
Glumci:
Justin Timberlake, Juno Temple, Robert C. Kirk
Žanr: drama
Trajanje: 101 minuta
Država: SAD
 
Četvrtak, 16.8.2018 u 21.00 sati

Muzej čudesa

Wonderstruck

 
Filmska projekcija u sklopu programa "Đakovačko ljeto" održat će se u Strossmayerovom parku na ljetnoj pozornici.
ULAZ SLOBODAN
 
Redatelj: Todd Haynes
Glumci:
Oakes Fegley, Julianne Moore, Michelle Williams
Žanr: avantura
Trajanje: 116 minuta
Država: SAD
 
Petak, 17.8.2018 u 21.00 sati

Jacques Cousteau - Odisej

JACQUES COUSTEAU- ODISEJ 


Filmska projekcija u sklopu programa "Đakovačko ljeto" održat će se u Strossmayerovom parku na ljetnoj pozornici.
ULAZ SLOBODAN

Redatelj: Jérôme Salle
Glumci:
Lambert Wilson, Audrey Tautou, Pierre Niney
Žanr: biografski, avanturistički
Trajanje: 124 minuta
Država: Francuska

Četvrtak 9.8.2018 u 21.00 sati

Božja volja

Die göttliche Ordnung

 
Filmska projekcija u sklopu programa "Đakovačko ljeto" održat će se u Strossmayerovom parku na ljetnoj pozornici.
ULAZ SLOBODAN
 
Redatelj: Petra Biondina Volpe
Glumci:
Marie Leuenberger, Maximilian Simonischek, Rachel Braunschweig
Žanr: komedija, drama
Trajanje: 96 minuta
Država: Švicarska
 
Petak, 10.8.2018 u 21.00 sati

Izložba: Sviraj, sviraj, nemoj stati...

Četvrtak, 28. lipnja 2018. u 20 sati

Dvadeset i druga samostalna izložba fotografija đakovačke autorice Silvije Butković "Sviraj, sviraj, nemoj stati..." pronašla je svoje mjesto u programu Đakovačkih vezova! Otvorenje je 28. lipnja, u 20 sati, u Centru za kulturu Đakovo. "Glazbeni instrumenti kao neizostavni dio svečane povorke Đakovačkih vezova Silvijina su inspiracija ovogodišnje izložbe nazvane 'Sviraj, sviraj, nemoj stati...' Ponovno - (ne)svjesno autorica ostavlja značajan doprinos svome Gradu i manifestaciji koja tradicijsku kulturu istočne Slavonije ne baca u zagrljaj zaborava. Fotografije prikazuju jedinstvenost pjesme i onih koji neumorno potiču igru kola spretnim prstima i trzajima. Tu su i naši najmlađi čuvari tradicije! Ova izložba posvećena je i njima - našoj budućnosti! Neka zvuci slavonske duše odjekuju fotografijom Đakovačkih vezova i našega zavičaja!", piše u predgovoru Marko Sabljaković. N.Vek.

Jubilej Milosrdnih sestara svetog Križa: 150 godina u Đakovu

Jubilej Milosrdnih sestara svetog Križa: 150 godina u Đakovu
 
Subota, 9. lipnja 2018. 
 

Družba Milosrdnih sestara svetog Križa ove godine obilježava 150-u obljetnicu dolaska u Đakovo. Središnja svečanost održat će se 9. lipnja kada će se, nakon svečanog misnog slavlja u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova, u Centru za kulturu Đakovo održati akademija.

41. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

41. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

Nedjelja, 03.06.2018. u 18:00 sati

U izvorištima tamburaštva: Osijeku, Valpovu, Našicama i Đakovu se od 31.5.-3.06.2018. pod organizacijom Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku održava 41. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe. U glazbeno bogate četiri natjecateljske večeri, ljubiteljima orkestralne tamburaške glazbe umjetničkog izričaja predstavit se 21 tamburaški orkestara i komornih ansambala s preko 600 glazbenica i glazbenika na tamburama.

“Nogometne Ikone – Bitka za Macolu”

“Nogometne Ikone – Bitka za Macolu”

Srijeda, 06.06.2018. u 20:00 sati

NK Dračice dovode “Nogometne Ikone – Bitka za Macolu” u Đakovo
Film je krenuo u kino prikazivanje u cijeloj Hrvatskoj, a nakon Križevaca, Velike Gorice i Dubrovnika, iduća postaja je Đakovo. Projekcija će se održati u Centru za kulturu, 6. lipnja u 20 sati.
Organizator ovoga događaja u Đakovu je NK Dračice koji još jednom pokazuje svoje veliko srce pa će u humanitarnom tonu, cjelokupni prihod od ulaznica donirati Boćarskom klubu invalida “Lastavice” Đakovo. Ljubitelji nogometa i “Nogometnih Ikona” će u srijedu doći na svoje. Također, osim što ćete učiniti dobro djelo, zajamčeno je i dobro druženje uz goste iznenađenja.

GODIŠNJI KONCERT KUD - a TENA

Nedjelja, 27. svibnja 2018. u 20:00 sati

U nedjelju u Centru za kulturu održat će se tradicionalni Godišnji koncert najstarijeg "Teninog" plesnog ansambla "Slavonske kraljice" pod nazivom "Staro i novo".
Što je to staro što će se vidjeti, a što novo...kako izgleda sinergija stari(ji)h i mladih članova...što su pripremili a na što se pripremaju članovi Tene...dođite i pogledajte na Teninom koncertu u nedjelju, u 20h!

Koncert Ugrin-Divjak Quartet

Petak 18.5.2018. u 20,00h
Cijena ulaznice 40,00 kn
 

Peter Ugrin - violina
Gregor Ftičar - klavir
Ilj Pušnik - bass
Ratko Divjak - bubnjevi

Koncert je organiziran u suradnji slovenskog zavoda Looch i Centra za kulturu
Peter Ugrin je mladi, vrhunski jazz violinist, školovan u Sloveniji i inozemstvu. Nastupa na slovenskim i europskim glazbenim pozornicama. Ovaj put za koncert je skupio jazz kvartet, koji uz dva izvrsna jazz glazbenika (Gregor Ftičar i Ilj Pušnik), krasi i prekaljena bubnjarska legenda – Ratko Divjak. Divjak, rođen u Vukovaru a školovan i odrastao u Osijeku je nakon pokojnog Boška Petrovića zasigurno najpoznatiji hrvatski jazz glazbenik. Svi članovi kvarteta uz iznimno muziciranje njeguju i opušteno međuljudsko prijateljstvo, a posebno se ističe dugogodišnji odnos između Petra i Ratka. Dvojac Ugrin-Divjak uspješno održava tradiciju jazz glazbe, koja se temelji na izuzetnom muziciranju, vrijednostima i prijateljstvu. Sve te kvalitete mogu se osjetiti od članova kvarteta na pozornici, kako izborom repertoara, tako i glazbom koju izvode. Repertoar se gotovo u cijelosti sastoji od autorskih pjesama članova kvarteta. Glazba je napisana u stilu suvremene jazz, world music i fusion glazbe. Kvartet također izvodi i jazz standarde na sebi svojstven i originalan način.

Izložba "Volim Đakovo"

Petak, 04. svibnja 2018. u 19:00 sati
Ulaz slobodan

Otvorenje 10. izložbe fotografija pod nazivom "Volim Đakovo", koje se održava 4. svibnja 2018. s početakom u 19:00h u Centru za kulturu Đakovo (Kino). Svi ste pozvani ulaz je slobodan!

"KULTURNA BAŠTINA"

Četvrtak, 22. ožujak 2018. u 18:00 sati
Ulaz besplatan!
 

Razredna nastava OŠ „Vladimir Nazor“ Đakovo svake godine istražuje svojim projektom određenu temu. S obzirom da je ova godina Europska godina kulturne baštine, odlučili su se za projekt „Kulturna baština“.

Učenici su tijekom drugoga polugodišta marljivo istraživali materijalnu i nematerijalnu baštinu Đakova i okolice. Sve što su istražili i saznali, prikazat će izložbom i scenskim nastupom.

"Za žene od srca"

Subota, 10.ožujka 2018. u 19:00 sati
Cijena ulaznice 25,00 kn

 

U organizaciji ženske klape “Certissa” u subotu, 10. ožujka, održat će se koncert “Za žene od srca”, doznali smo od voditeljice klape Manuele Jerković

Prošlogodišnji koncert u prepunom Centru za kulturu garancija je da će i ove godine splitska klapa Iskon napraviti dobru atmosferu

Za žene od srca” koncert je koji ne smijete propustiti jer i ove godine povezujemo zelenu i plavu Hrvatsku, a ujedno se pripremamo i za 3. Smotru klapa koja će se održati u našemu gradu, poručuje Jerković.

Fluentes - "Igra čekanja"

Fluentes - Igra čekanja"

03. ožujka 2018. godine
Ulaznica: 20,00 kn

 

Pozivamo vas na naš koncert u kinu u Đakovu. Ako ste ikada pomislili ili poželjeli vidjeti i čuti Fluentes u ugodnom i toplom okruženju, u kućnoj opuštenoj atmosferi slušati uživo pjesme s našeg prvog albuma "igra čekanja", te još hrpu novih ili nekih malo starijih pjesama evo idealne prilike za to. Dođite i budite s nama od 20:00 sati - vidimo se!

 

"JAZZ VEČER" uz David Tixier Trio

"JAZZ VEČER" uz David Tixier Trio

Subota, 24.02.2018. u 19:30 sati
Cijena ulaznice 20,00 kn

Glazbeni je događaj u organizaciji udruge A.R.L.A koji ne smijete propustiti. Ovaj poznati jazz trio nastupao je po cijelom svijetu pa im se tako i naš grad našao na putu. Na basu Miha Koren (Slo), klavijature David Tixier (FRA) i na bubnjevima fascinantna Lada Obradović (HRV). Svakako nemojte propustiti ovaj događaj 24.2.2018. u 19:30h, Centar za kulturu Đakovo. Cijena ulaznice je 20kn. Pokrovitelj događaja je GRAD ĐAKOVO, a sponzori su STAGE MUSIC SHOP ĐAKOVO, TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA ĐAKOVA, DAVOR MIHOLJEK, CENTAR ZA KULTURU ĐAKOVO.

"Svome gradu za Valentinovo"

Plesna udruga "Stari fijaker" - "Svome gradu za Valentinovo"
 
Subota, 17. veljače 2018. 
Ulaz slobodan!
 
Šesta je godina za redom kako se organizira ovaj koncert, a osim starogradskih plesova u izvedbi domaćina, predviđen je i nastup Puhačkog orkestra DVD-a Đakovo, te članova Slovačke kulturno-umjetničke udruge “Franjo Strapač” iz Markovca Našičkog.

Stand up show "Na hladnom betonu"

Stand up show "Na hladnom betonu"

Ponedjeljak, 19. veljače 2018. u 19:30 sati
Cijena ulaznice 50,00 kn
 
Najpoznatiji hrvatski komičar i standup majstor Željko Pervan, odlučio se na promjene u svom programu, te predstavlja svoj NOVI standupshow naziva ”Na hladnom betonu”.
Željko je u njemu opisao sav svoj život, od rođenja do današnjih dana na svoj specifičan sarkastično – satiričan način.

"Vukovaru divni"

Koncert domoljubnih pjesama školskih zborova

Četvrtak, 25. siječnja 2018. u 18:00 sati

Osnovna škola Budrovci organizator je koncerta domoljubnih pjesama u izvedbi školskih zborova pod nazivom “Vukovaru divni” koji će se, kako najavljuje ravnatelj Ivan Jukić, održati u četvrtak u 18 sati u Hrvatskom domu.
Osim od dobrovoljnih priloga, sredstva za opremanje školske knjižnice vukovarske Osnovne škole Nikole Andrića prikupljat će se i prodajnom izložbom likovnih i tehničkih radova.