• CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

Jubilej Milosrdnih sestara svetog Križa: 150 godina u Đakovu

Jubilej Milosrdnih sestara svetog Križa: 150 godina u Đakovu
 
Subota, 9. lipnja 2018. 
 

Družba Milosrdnih sestara svetog Križa ove godine obilježava 150-u obljetnicu dolaska u Đakovo. Središnja svečanost održat će se 9. lipnja kada će se, nakon svečanog misnog slavlja u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova, u Centru za kulturu Đakovo održati akademija.

41. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

41. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

Nedjelja, 03.06.2018. u 18:00 sati

U izvorištima tamburaštva: Osijeku, Valpovu, Našicama i Đakovu se od 31.5.-3.06.2018. pod organizacijom Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku održava 41. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe. U glazbeno bogate četiri natjecateljske večeri, ljubiteljima orkestralne tamburaške glazbe umjetničkog izričaja predstavit se 21 tamburaški orkestara i komornih ansambala s preko 600 glazbenica i glazbenika na tamburama.

“Nogometne Ikone – Bitka za Macolu”

“Nogometne Ikone – Bitka za Macolu”

Srijeda, 06.06.2018. u 20:00 sati

NK Dračice dovode “Nogometne Ikone – Bitka za Macolu” u Đakovo
Film je krenuo u kino prikazivanje u cijeloj Hrvatskoj, a nakon Križevaca, Velike Gorice i Dubrovnika, iduća postaja je Đakovo. Projekcija će se održati u Centru za kulturu, 6. lipnja u 20 sati.
Organizator ovoga događaja u Đakovu je NK Dračice koji još jednom pokazuje svoje veliko srce pa će u humanitarnom tonu, cjelokupni prihod od ulaznica donirati Boćarskom klubu invalida “Lastavice” Đakovo. Ljubitelji nogometa i “Nogometnih Ikona” će u srijedu doći na svoje. Također, osim što ćete učiniti dobro djelo, zajamčeno je i dobro druženje uz goste iznenađenja.

GODIŠNJI KONCERT KUD - a TENA

Nedjelja, 27. svibnja 2018. u 20:00 sati

U nedjelju u Centru za kulturu održat će se tradicionalni Godišnji koncert najstarijeg "Teninog" plesnog ansambla "Slavonske kraljice" pod nazivom "Staro i novo".
Što je to staro što će se vidjeti, a što novo...kako izgleda sinergija stari(ji)h i mladih članova...što su pripremili a na što se pripremaju članovi Tene...dođite i pogledajte na Teninom koncertu u nedjelju, u 20h!

Koncert Ugrin-Divjak Quartet

Petak 18.5.2018. u 20,00h
Cijena ulaznice 40,00 kn
 

Peter Ugrin - violina
Gregor Ftičar - klavir
Ilj Pušnik - bass
Ratko Divjak - bubnjevi

Koncert je organiziran u suradnji slovenskog zavoda Looch i Centra za kulturu
Peter Ugrin je mladi, vrhunski jazz violinist, školovan u Sloveniji i inozemstvu. Nastupa na slovenskim i europskim glazbenim pozornicama. Ovaj put za koncert je skupio jazz kvartet, koji uz dva izvrsna jazz glazbenika (Gregor Ftičar i Ilj Pušnik), krasi i prekaljena bubnjarska legenda – Ratko Divjak. Divjak, rođen u Vukovaru a školovan i odrastao u Osijeku je nakon pokojnog Boška Petrovića zasigurno najpoznatiji hrvatski jazz glazbenik. Svi članovi kvarteta uz iznimno muziciranje njeguju i opušteno međuljudsko prijateljstvo, a posebno se ističe dugogodišnji odnos između Petra i Ratka. Dvojac Ugrin-Divjak uspješno održava tradiciju jazz glazbe, koja se temelji na izuzetnom muziciranju, vrijednostima i prijateljstvu. Sve te kvalitete mogu se osjetiti od članova kvarteta na pozornici, kako izborom repertoara, tako i glazbom koju izvode. Repertoar se gotovo u cijelosti sastoji od autorskih pjesama članova kvarteta. Glazba je napisana u stilu suvremene jazz, world music i fusion glazbe. Kvartet također izvodi i jazz standarde na sebi svojstven i originalan način.

Izložba "Volim Đakovo"

Petak, 04. svibnja 2018. u 19:00 sati
Ulaz slobodan

Otvorenje 10. izložbe fotografija pod nazivom "Volim Đakovo", koje se održava 4. svibnja 2018. s početakom u 19:00h u Centru za kulturu Đakovo (Kino). Svi ste pozvani ulaz je slobodan!

"KULTURNA BAŠTINA"

Četvrtak, 22. ožujak 2018. u 18:00 sati
Ulaz besplatan!
 

Razredna nastava OŠ „Vladimir Nazor“ Đakovo svake godine istražuje svojim projektom određenu temu. S obzirom da je ova godina Europska godina kulturne baštine, odlučili su se za projekt „Kulturna baština“.

Učenici su tijekom drugoga polugodišta marljivo istraživali materijalnu i nematerijalnu baštinu Đakova i okolice. Sve što su istražili i saznali, prikazat će izložbom i scenskim nastupom.

"Za žene od srca"

Subota, 10.ožujka 2018. u 19:00 sati
Cijena ulaznice 25,00 kn

 

U organizaciji ženske klape “Certissa” u subotu, 10. ožujka, održat će se koncert “Za žene od srca”, doznali smo od voditeljice klape Manuele Jerković

Prošlogodišnji koncert u prepunom Centru za kulturu garancija je da će i ove godine splitska klapa Iskon napraviti dobru atmosferu

Za žene od srca” koncert je koji ne smijete propustiti jer i ove godine povezujemo zelenu i plavu Hrvatsku, a ujedno se pripremamo i za 3. Smotru klapa koja će se održati u našemu gradu, poručuje Jerković.

Fluentes - "Igra čekanja"

Fluentes - Igra čekanja"

03. ožujka 2018. godine
Ulaznica: 20,00 kn

 

Pozivamo vas na naš koncert u kinu u Đakovu. Ako ste ikada pomislili ili poželjeli vidjeti i čuti Fluentes u ugodnom i toplom okruženju, u kućnoj opuštenoj atmosferi slušati uživo pjesme s našeg prvog albuma "igra čekanja", te još hrpu novih ili nekih malo starijih pjesama evo idealne prilike za to. Dođite i budite s nama od 20:00 sati - vidimo se!

 

"JAZZ VEČER" uz David Tixier Trio

"JAZZ VEČER" uz David Tixier Trio

Subota, 24.02.2018. u 19:30 sati
Cijena ulaznice 20,00 kn

Glazbeni je događaj u organizaciji udruge A.R.L.A koji ne smijete propustiti. Ovaj poznati jazz trio nastupao je po cijelom svijetu pa im se tako i naš grad našao na putu. Na basu Miha Koren (Slo), klavijature David Tixier (FRA) i na bubnjevima fascinantna Lada Obradović (HRV). Svakako nemojte propustiti ovaj događaj 24.2.2018. u 19:30h, Centar za kulturu Đakovo. Cijena ulaznice je 20kn. Pokrovitelj događaja je GRAD ĐAKOVO, a sponzori su STAGE MUSIC SHOP ĐAKOVO, TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA ĐAKOVA, DAVOR MIHOLJEK, CENTAR ZA KULTURU ĐAKOVO.

"Svome gradu za Valentinovo"

Plesna udruga "Stari fijaker" - "Svome gradu za Valentinovo"
 
Subota, 17. veljače 2018. 
Ulaz slobodan!
 
Šesta je godina za redom kako se organizira ovaj koncert, a osim starogradskih plesova u izvedbi domaćina, predviđen je i nastup Puhačkog orkestra DVD-a Đakovo, te članova Slovačke kulturno-umjetničke udruge “Franjo Strapač” iz Markovca Našičkog.

Stand up show "Na hladnom betonu"

Stand up show "Na hladnom betonu"

Ponedjeljak, 19. veljače 2018. u 19:30 sati
Cijena ulaznice 50,00 kn
 
Najpoznatiji hrvatski komičar i standup majstor Željko Pervan, odlučio se na promjene u svom programu, te predstavlja svoj NOVI standupshow naziva ”Na hladnom betonu”.
Željko je u njemu opisao sav svoj život, od rođenja do današnjih dana na svoj specifičan sarkastično – satiričan način.

"Vukovaru divni"

Koncert domoljubnih pjesama školskih zborova

Četvrtak, 25. siječnja 2018. u 18:00 sati

Osnovna škola Budrovci organizator je koncerta domoljubnih pjesama u izvedbi školskih zborova pod nazivom “Vukovaru divni” koji će se, kako najavljuje ravnatelj Ivan Jukić, održati u četvrtak u 18 sati u Hrvatskom domu.
Osim od dobrovoljnih priloga, sredstva za opremanje školske knjižnice vukovarske Osnovne škole Nikole Andrića prikupljat će se i prodajnom izložbom likovnih i tehničkih radova.

LiDraNo

Četvrtak, 25. siječnja 2018.

OŠ Josipa Antuna Ćolnića Đakovo, i ove školske godine je organizator i domaćin međuopćinske smotre literarnog, dramsko - scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika LiDraNo 2018. koja će se održati u četvrtak, 25. siječnja 2018. godine, u Hrvatskom domu.

 

Memorijalni koncert Mato i Ana

Subota, 20.siječnja 2018. u 19:00

Članovi KUD-a „Tena“ organiziraju Memorijalni koncert „Mato i Ana“ u spomen na dvoje svojih preminulih članova – osnivačicu i dugogodišnju članicu društva Anu Perić i Matu Turkovića.

Na koncertu će, uz članove „Tene“, nastupiti i KUD „Punat“ i Ogranak seljačke sloge Buševec. Koncert će se održati u Centru za kulturu u Đakovu s početkom u 19 sati.

60.-ta obljetnica ŽRK

Ženski rukometni klub Đakovo ove godine obilježava 60. obljetnicu djelovanja i najstariji je rukometni klub u gradu. Ta značajna obljetnica bit će obilježena posebnom svečanošću u četvrtak, 18. lipnja 2015. u 19.00 sati – točno na dan kada je prije 60 godina registrirano Sportsko društvo Sloboda, kako se tada klub zvao.

Kulturna manifestacija "18. dani braće Miladinov"

 
 
Zajednica Makedonaca u Republici Hrvatskoj i Makedonsko kulturno društvo „Braća Miladinovci“ iz Osijeka, organiziraju kulturnu manifestaciju „18. Dani Braće Miladinov“ povodom 200 godina od rođenja i 110 godina od smrti biskupa Josipa Jurja Strossmayera u Đakovu.
 
 
Subota, 13. lipnja 2015.
 

 

Stand-up komedija Željka Pervana „Na komadiću Europe“

Najbolji stand up komičar na ovim prostorima, Željko Pervan, izvest će  svoju novu stand up predstavu 'Na komadiću Europe' u dvorani Centra za kulturu u Đakovu u utorak 26.05.2015. s početkom u 20.00 sati.

Ulaznice po cijeni od 50 kn prodaju se u trgovini RAJZL Ivana Pavla II br.17 (Korzo) i na dan predstave na blagajni Centra za kulturu.

Zbog popularnosti i načina izvođenja na dosadašnjim nastupima, za ovu predstavu se u pravilu tražila karta više.
Valja napomenuti da se za gostovanja  Željka Pervana ulaznice rasprodaju nekoliko dana prije  predstave.
Željko Pervan majstor je improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator hrvatske svakodnevice.

Čisti humor bez ikakvih rekvizita: čovjek i njegova duhovitost.

U posljednje vrijeme angažiran je na dva zanimljiva projekta: „Pervanov dnevnik“ na RTL televiziji nova je forma gdje se Pervan dotiče tjednih političkih tema i obradjuje ih na svoj zanimljiv i svojevrstan način.
Serija „Kud puklo da puklo“ na Nova TV ruši sve rekorde gledanosti. Podaci istraživanja AGB Nielsena govore da tu seriju gdje Pervan igra jednu od glavnih uloga dnevno gleda čak 820 000 gledatelja.
Fantastično.

Godine 1989. prelazi na nezavisnu TV-kuću OTV. Upoznao je Zlatana Zuhrića Zuhru, s kojim je započeo suradnju na raznim skečevima. Izradio je koncept satiričnog, bezobraznog showa "Zločesta djeca", gdje je upoznao i sprijateljio sa Vinkom Grubišićem i nastupao u raznim skečevima, kao što su Rade u bunaru, Ispitivanje Hrvata u Vojvodini, šaljivi glazbeni spot 'Servus Zagreb', sinkronizirani dnevnik i druge emisije ili filmovi (kao na primjer film 'Ime ruže', (razgovor Hloverke i Dražena Budiše).

U to vrijeme imao je male nastupe i u manje hvaljenom humorističkom showu "Jel' me neko tražio".
Na OTV-u Pervan započinje i humoristički show 'Večernja škola'; u toj spontanoj, većinom improviziranoj emisiji glumio je profesora u večernjoj školi koji je podučavao četiri odrasle osobe: Aljošu, Denisa, Antimona i Tetka (Zlatan Zuhrić Zuhra, Mladen Horvat, Ahmed El Rahim, Đuro Utješanović), te sa njima raspravljao o svijetu i životu. Šale su se zbijale na račun političara, plaća, umirovljenika, Čeha, Slovenije i drugih tema.
Godine 2004. angažman je Pervanu ponudio HRT. Pervan je s oduševljenjem prihvatio, te je dobio dvije emisije u kojima je bio voditelj; osim 'Večernje škole' vodio je i kviz 'Uzmi ili ostavi'. Nastupio je i kao stand up komičar na turneji po Hrvatskoj pod nazivom 'Božanstvena komedija'. Godine 2006. osvojio je nagradu Večernjakov "Ekran" u kategoriji Muška TV osoba - informativni i kulturni sadržaj, za emisiju "Večernja škola".
 
Naime, Željko Pervan godinama tijekom ljeta stanuje u Kašteliru pored Poreča, i ističe da mu je istarska publika medju najdražima i da se tu osjeća kao svoj medju  svojima. Njegova doradjena predstava „Božanstvena komedija" koju je preoblikovao u  novu komediju pod nazivom „Na rubu Europe“, vrhunac je stand up komedije u Hrvatskoj. Od nastanka legendarne večernje škole do sada nekoliko puta pohodio je hrvatske gradove (ali i susjedne države:Sloveniju, BiH...)i skoro uvijek se tražila ulaznica više. Njemu su omiljene teme Slovenci i žene . Ismijava  i želju Hrvatske da uđe u Europsku uniju u kojoj su Grčka, Bugarska "koja ima 24 kilometra autoputa" i Italija u kojoj, čuo je, "nema mita i korupcije".
 
Na nišan je  HDZ, ali i SDP. Komentira  i akciju "Kupujte hrvatsko". "S čim?", pita se on, što mu je  tek uvod da malo prokomentira cijene i kvalitetu hrvatskih proizvoda na komentira i razne kupovne navike ljudi (rasprodaja zimskih kaputa: a kao da ima i ljetnih kaputa ?). Nezaobilazna  tema  su i Slovenci te veličina njihove države: kaže da imaju koče a svoje ribe sve znaju po imenu. Imaju i jednog ugora koji je, đubre, narastao pa je sada pola u Hrvatskoj a polovinom u Sloveniji.
 
Ipak, Pervan se osjeća kao kod kuće kada je riječ o odnosima žena i muškaraca. "Čim žena kaže 'da', u crkvi dobije 50 kila. Onda bi je mladoženja trebao prevesti preko kućnog praga. S čim? S viljuškarom?". Ne ostao dužan ni muškima: "Mi se borimo, lovimo, ulazimo u HDZ, ali bojimo se žena", komentirao je u svom zajedljivom stilu.
 
Njegova je satira ipak doseže vrhunac zajedljivosti kada je spomene Zakon o zabrani pušenja. "Samo nemojte pušiti, kaže onaj ministar zdravstva, kako mu je ime, a od 50 reklama, 49 je za pivo koje reklamiraju sve mlađi glumci. Ali to nije bitno, samo loči. Pušenje ubija, a ovo kao ne", u svom stilu pita se Pervan koji  kaže da u kafićima zamoli konobara da ga odvoji od onih koji piju alkohol jer mu bazdi.