• CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

KAZALIŠNA PREDSTAVA ''BALON''

Nedjelja, 19.05.2019. u 20:00 sati

Pirandelovski isprepletene paralelne realnosti ove predstave propituju iscjeljujuću snagu glumački razigranoga storytellinga.

Neka od najvećih imena hrvatskoga glumišta nastavljaju u Balonu već poznatu exitovsku tradiciju bravuroznoga glumačkog teatra u kojem do izražaja dolazi moć glumačke transformacije.
Balon je predstava o Glumcu – o iluziji koju on stvara i kojom putuje sve dok se ne susretne sa samim sobom, predstava o Glumčevu identitetu, o tome za koga i zašto on uopće igra svoju igru.

KAZALIŠNA PREDSTAVA ''MUDRA SOVA I LUKAVA LISICA''

Ponedjeljak, 06.05.2019. u 18:00 sati

Radnja ove priče se događa se u šumi, a glavni junaci su šumske životinje , koje sve odreda imaju karakteristike ljudskih bića. U nježno edukativnoj predstavi djeca će se susresti sa marljivom vjevericom čiju zimnicu ukrade lisica i koja uz pomoć mudre sove uspjeva povratiti svoje blago, ali i steći samopouzdranje koje je u životu nužno svakom živom biću.

KAZALIŠNA PREDSTAVA ''IGRA U DVOJE''

Petak, 26.04.2019. u 20:00 sati

Glume: Janko popović Volarić i Dora Fišter Toš
Redateljica: Saša Broz
Dramaturginja: Dora Delibianco

Ovdje je, dakle, fokus na strasti, odnosno, na strastvenoj ljubavi u svim njenim dimenzijama. Još ako uz to zavirimo iza kulisa pa naiđemo na podatak da je ovu igru autor napisao za sebe i svoju životnu i scensku partnericu Elizu Gerner, asocijativna polja počinju se otvarati u beskonačnost.

KAZALIŠNA PREDSTAVA ''SHAKEspeare na Exit''

Subota, 13.04.2019. u 20:00 sati

 Shakespeare na Exit donosi likove Romea i Juliju, Hamleta, Ofeliju, Macbetha i njegovu krvavu Lady, Antonija i Kleopatru, Mletačkog trgovca, Tita Andronika, Kralja Leara, Richarda III, Henrika VIII i mnoge druge, kakve još nikada niste vidjeli. Predstavu u režiji Matka Raguža izvode trojica mladih glumaca – Živko Anočić, Marko Makovičić i Jerko Marčić/Saša Anočić.


Nagrade: Dani satire – Zlatni smijeh, Nagrada hrvatskog glumišta 2006., Mostarska Liska 2010., Festivali Mladog glumca (Banja Luka 2010.), VIII TKT Fest Tuzla 2010., VIRKAZ 2011., 12. MEĐUNARODNI FESTIVAL GLUMACA (NIKŠIĆ 2016.)


Cijena ulaznice: 40 kn (parter) i 30 kn (balkon)

KAZALIŠNA PREDSTAVA ''NORA - TRENUTAK POBUNE''

Srijeda, 03.04.2019. u 19:30 sati

TEKST: Jelena Hadži-Manev
REŽIJA: Frana Marija Vranković

U predstavi glume Zijad Gračić, Jelena Hadži Manev i Mladen Kovačić. Predstava Nora – trenutak pobune odvija se po principu ''kazališta u kazalištu'', prateći proces proba predstave Nora – lutkina kuća prema originalnom dramskom djelu Henrika Ibsena. Na probama sudjeluju mladi redatelj s vrlo nadobudnim konceptom, neiskusna glumica zaposlena samo radi uloge Nore te njezin stariji kolega, dugogodišnji član ansambla koji igra Norinog muža Torvalda. Uz to što će gledatelje podsjetiti na Ibsenovu Noru kao jedno od najvažnijih djela u povijesti dramske književnosti, ova predstava će prikazati tijek kazališnih proba te postaviti važna pitanja o mjestu Nore i o mjestu kazališta u današnjem društvu.

Cijena ulaznice je 30 kn (parter) i 20 kn (balkon).

KAZALIŠNA PREDSTAVA ''BLATNE DUŠE''

Ponedjeljak, 25.03.2019. u 20.00 h

Dramatizacija i režija: Marko Sabljaković
Igraju: Zdravko Šinjori i Slavica Varga

Iznimno potresna pripovijetka Stara rana prikazuje život Stipe Zvonareva i žene mu Mare nakon što se Stipa povratio iz vojske i ondje zaslužio frajtiju – čin. Svojom uniformiranom pojavom izaziva oduševljenje sumještana, ali on sam biva u razgovoru oholiji – uzdignutiji. Njega ne zadovoljava to što mora zemlju orati, po cijele se dane guriti i raditi, želi postati gospodinom, želi da mu se sumještani obraćaju ''Vi, Stipa''. Njegova želja postaje težnja za lagodnijim i sretnijim životom. Kako bi ostvario svoju nedokučivu želju, ljubav i brak dolaze na kušnju, a Stipa preispituje svoju savjest… Mračna strana njegove duše biva razotkrivenom. Predstava prati psihološku stranu glavnih junaka priče, oni se suočavaju s teškom sadašnjošću prisjećajući se divne prošlosti koju rado prizivaju. I ovdje će ljudska duša biti presudna za čin koji može izazvati raskol – raskol života, ljubavi, bračne zajednice, svega onoga što čovjeka i ženu čvrsto veže.

Cijena ulaznice je 20 kn.

MONODRAMA ''SAMO JEDNA ŽENA''

Četvrtak, 07.03.2019. u 20.00 sati

Maria na duhovit način progovara o svojoj svakodnevici, ljubavi i nezadovoljstvu s kojim se svaki dan susreće. Ali i o tome koliko joj snage još preostaje da se smije samoj sebi u lice? Koliko strpljivosti, posvećenosti, čak pokornosti… U njezinoj priči prepoznajemo kolotečinu u koju ponekad neprimjetno i sami upadnemo kao u živo blato i koja nas odvodi sve dalje od nas samih. Kako to Maria podnosi, kako se nosi sa svim ulogama koje su je kako ona kaže ‘dopale’ i kako ih na kraju rješava? Možemo li je razumjeti?

Cijena ulaznice je 30 kn (parter) i 20 kn (balkon).

KAZALIŠNA PREDSTAVA "BRODOLOMKE"

Četvrtak, 14.2.2019. u 20.00 h

Redatelj: Krešimir Dolenčić
Tekst: Ana Maras Harmander
Dramaturginja: Ana Tonković Dolenčić
Igraju: Daria Lorenci Flatz, Sanja Milardović, Anita Matić, Ecija Ojdanić i Luka Petrušić
Trajanje: 80 minuta

"Brodolomke" u režiji Krešimira Dolenčića dirljiva su i smiješna tragikomična priča o četiri žene zarobljene na jednom mjestu. Iako različitih životnih priča, sudbina ih poveže na najneobičniji način. Stvaraju se novi životni obrasci kroz učenje o sebi, dok ih sve povezuje ovisnost. Ovisnost kao odgovor na život, kao posljedica puta kojeg su odabrale. Zamislite samo što biste vi napravili da ste zatvoreni u četiri zida sami sa sobom? A sto bi tek napravili da ste u nemogućnosti suočiti se sami sa sobom zatvoreni s još troje koji se traže?
Kada se četiri različite žene koje dolaze iz posve drugačijih svjetova i razloga odluče suočiti s istim problemom, alkoholom, njihovi životi povezat će se plesnom terapijom koju vodi ništa manje osebujan bivši ovisnik. Iako različite, njihove sudbine nose prepoznatljive, univerzalne probleme, jer alkohol kao sredstvo utjehe, samo je posljedica krize društva u kojemu je žena danas suočena s previše izazova, starih predrasuda i intimnih pitanja.
U obrnutoj alegoriji i groteski predstava Brodolomke, nastala prema nagrađenu tekstu talentirane glumice i dramske umjetnice Ane Maras Harmader, progovara i o odnosu hrvatske i institucionalne i neinstuticionalne scene. Problemi s alkoholom lako se mogu pročitati i kao problemi o ovisnosti ovisne scene o institucijama i neovisne o radosti stvaranja i optimizmu pirandellovskoga humora unatoč svemu. Naravno da je i naslov predstave znakovit i simboličan, i da cijela predstava sugerira i lucidan okret prema odzrcaljenju maskulina tipa vlasti i vladanja.

Cijena ulaznice: 40 kn (parter) i 30 kn (balkon)

KAZALIŠNA PREDSTAVA "Dnevnik Pauline P"

Četvrtak, 17.01.2019. u 17.00 sati

Kao i istoimena hit-knjiga za osnovce, glazbena predstava koju smo nazvali “light musical”, govori o nizu običnih i neobičnih zgoda iz života desetogodišnjaka.
Kroz život pun svakodnevnih peripetija vodi nas slatka brbljavica Paulina P.,zapisujući svoje i tuđe životne situacije oštrim perom u svoj dnevnik.
I kao što Paulina Sanje Polak poput hrvatskog Adriana Molea želi svoje sretne i manje sretne trenutke sačuvati zauvijek, naša predstava želi upozoriti na mnoga pitanja desetogodišnjaka na koje mi odrasli nemamo odgovora ili za koje prečesto tvrdimo da nemamo vremena na njih odgovarati.

Režija: Snježana Banović
Igraju: Gorana Marin, Žana Bumber/Marija Šegvić, Ana Marija Vrdoljak/Vesna Ravenšćak, Hrvoje Zalar, Drago Utješanović/Zoran Pribičević i Mitja Smiljanić/Ante Krstulović

Cijena ulaznice je 20 kn.

KAZALIŠNA PREDSTAVA "PAROŠČIĆI"

Petak 14.12. 2018. u 18.00 h

U radu udruge sudjeluju učenice OŠ Tenja, a niti jedno od djece ne pohađa glazbenu školu tako da za njih ovaj mjuzikl predstavlja čistu ljubav prema igri i stvaranju. Paroščić je svako dijete koje iskreno, otvorena srca kakva djeca i jesu mašta, sanjari o putovanjima i vrlo lako uz pjesmu, ples i maštu, slobodno i bez sputavanja odluta u neki od svojih svjetova. Na tom putovanju susreće svoje prijatelje u obliku Minke Gatalinke, dirigentice kreketavih žaba koja organizira festival, a tu se pojavljuju i likovi Jazo bariton, Krtka Drmomrtka, Zriko Nemirko, Šiška Miška i Vule Bluzer te svi zajedno donose bitne zaključke što je potrebno za kročiti kroz život.

KAZALIŠNA PREDSTAVA "SUMNJIVO LICE"

Četvrtak, 6.12.2018. u 19:30 sati

Tekst: Branislav Nušić
Režija i adaptacija: Olja Đorđević
ULOGE:
JEROTIJE PANTIĆ, predsjednik općine / Aleksandar Bogdanović
ANĐA, njegova žena / Tatjana Bertok Zupković
MARICA, njihova kći / Ivana Soldo Čabraja / Antonija Pintarić
VIĆA, općinski činovnik / Vladimir Tintor
ŽIKA, općinski činovnik / Miroslav Čabraja
MILISAV, općinski činovnik / Duško Modrinić
TASA, pripravnik / Aljoša Čepl
ALEKSA ŽUNIĆ, općinski špijun / Mario Rade
GAZDA SPASA /Davor Panić
GAZDA MILADIN /Anita Schmidt
JOSA, policajac / Zorislav Štark
ĐOKA / Mislav Šimić
TRAJANJE PREDSTAVE / 2 sata i 15 minuta / 1 pauza

Kazališna predstava rađena je po tekstu napisanom davne 1888. godine koji sagledava provinciju i njezinu ograničenost u kojoj vlada korupcija i karijerizam. Kontekst je jednako aktualan i primjenjiv i na današnje društvo. Nušić ismijava korumpiranu vlast i nepismenost ljudi na visokim pozicijama. Ova komedija bila je zabranjena kad je napisana, jer je govorila o vlasti onako kako vlast nije željela slušati, upozoravajući da su pojave koje bi trebale biti društvene anomalije postale pravilo.
U malom provincijskom mjestu pojavljuje se sumnjivo lice, a cjelokupni aparat lokalne vlasti angažira se na njegovom hvatanju. Predstava obiluje apsurdno komičnim situacijama čiji je cilj razotkrivanje političke korumpiranosti i malograđanskog mentaliteta pomiješano s ljubavnom pričom dvoje mladih. Uz autentičnu scenu općinskog ureda iz vremena sedamdesetih likovi se izmjenjuju u dinamičnom i humorističnom dijalogu u dva čina.

Cijena ulaznice: 30 kn (parter) i 20 kn (ballkon)

KAZALIŠNA PREDSTAVA "ZA UMRIJET OD SMIJEHA" PLANET ART

Utorak, 20.11.2018. u 19:30 h

PLANET ART u organizaciji Centra za kulturu dolazi s kazališnom predstavom „Za umrijet od smijeha“.

Dramski tekst Laughing Wild (Za umrijet od smijeha) nagrađivanog američkog dramskog pisca i glumca Christophera Duranga nastao je 1987. godine, a kao ishodište mu je poslužio vlastiti stand up comedy nastup prerađen u dramu koja ironično i kritički progovara o američkom društvu kasnih osamdesetih godina prošloga stoljeća.

U hrvatskom uprizorenju, nastalom u koprodukciji Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art, koje je režirao Mario Kovač, a adaptirao Marko Torjanac, radnja drame prenesena je u Hrvatsku, a sadržaji američkog društva, politike i kulture osamdesetih zamijenjeni su prepoznatljivim hrvatskim inačicama i kontekstom koji kritički progovaraju o Hrvatskoj danas.

Uloge:
Ona Gordana Gadžić
On Marko Torjanac
Režija: Mario Kovač

Cijena ulaznice: 30 kn (parter) i 20 kn (balkon).
Ulaznice možete kupiti u radno vrijeme blagajne I na dan predstave od 16 h.

KAZALIŠNA PREDSTAVA "SVE O ŽENAMA" TEATRA GAVRAN

Četvrtak, 8.11.2018. u 19:30 h

Gavranova komedija "Sve o ženama" najizvođeniji je Gavranov kazališni tekst, premijerno igran diljem svijeta, od Buenos Airesa, Rio de Janeira, Los Angelesa i New Yorka, pa sve do Pariza, Praga, Bratislave, Moskve, Mumbaia, Varšave, Krakova, Ljubljane, Sarajeva, Mostara, Klaipede, Trnave, Prištine, Novosibirska, Bangalorea... Nakon pedeset premijera i tri tisuće repriza, koje su imale više od sedamsto tisuća gledatelja, ova komedija ponovno se igra u Hrvatskoj. Režiju potpisuje Mladena Gavran koja je 2000.godine glumila u praizvedbi ovoga teksta u zagrebačkom Epilog Teatru.
Jedna priča govori o dvjema sestrama koje su voljele istog čovjeka. Druga priča govori o tajnincama koje rade u istoj firmi. Treća priča govori o dvjema prijateljicama zapada u krizu pojavom treće prijateljice...

Autor: Miro Gavran
Glume: Lana Gojak, Kristina Krepela, Mirela Videk Hranjec/Katarina Arbanas
Režija: Mladena Gavran
Asistent režije: Lovro Krsnik
Scena: Eda Tutić
Kostimi: Iva Šimunović Lisak
Oblikovanje svjetla: Mario Vnučec
Songovi “Moja mama” i “Čokolada”: Hana Huljić
Song “Lajkaj me”: Ana Vilenica
Koreografija: Tihana Strmečki
Koreografija mačevanja: Jakov Gavran

Cijena: 30 kn (parter) i 20 kn (balkon)
Ulaznice možete kupiti u radno vrijeme blagajne I na dan predstave od 16h.

KAZALIŠNA PREDSTAVA "KAUBOJI"

Ponedjeljak, 29.10.2018. u 19:30 h

Autor i redatelj: Saša Anočić
Igraju: Živko Anočić/Damir Klemenić, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Krunoslav Klabučar, Rakan Rushaidat, Radovan Ruždjak i Ivana Rushaidat
Kostimografija: Hana Letica

Centar za kulturu Đakovo organizira predstavu KAUBOJI Teatra Exit.

Kauboji Saše Anočića kultna je predstava Teatra Exit te jedna od najigranijih i najnagrađivanijih predstava tog kazališta u povijesti. S predstavom Kauboji Teatar Exit obišao je brojne festivale, a predstava je u osam sezona odigrana više od 400 puta.
Redatelj o njoj kaže: “Osam ljudi - mjesto radnje je neodređeno - našlo se zajedno s jednim ciljem: napraviti kaubojsku predstavu.“


Cijena ulaznice: 40 kn (parter) i 30 kn (balkon)
Ulaznice možete kupiti u radno vrijeme blagajne i rezervirati na broj 095 513 9465

KAZALIŠNA PREDSTAVA "FAMOZNA"

Nedjelja, 14.10.2018. u 20:00 sati

Autor:Peter Quilter
Redatelj:Krešimir Dolenčić
Glume:Anja Šovagović Despot, Zoran Gogić, Ivana Lazar/Marija Kuhar Šoša, Fabijan Komljenović, Vanja Matujec, Marija Sekelez
Kostimografija:Tea Bašić
Scenografija:Irena Kraljić

FAMOZNA je glazbena komedija koja se temelji na istinitoj priči o astronomskom uspjehu najgore operne pjevačice na svijetu. Premijerno je izvedena 2005. godine u Birmingham Repertory Theatreu, a radnja joj je smještena New York 40-ih godina.
Predstava opisuje Florence Foster Jenkins, rođenu Narcissu Florence Foster – entuzijastičnu sopranisticu koja je zapravo postala slavna zbog svoje potpune pjevačke nesposobnosti. Rođena je u bogatoj obitelji i od malena je željela pjevati i studirati glazbu u inozemstvu, no roditelji joj nisu željeli omogućiti studij. Nakon očeve smrti, uz pomoć naslijeđa došla je do sredstava koji su joj omogućili pjevačku karijeru u Philadelphiji.

Cijena ulaznice je 30 kn.
Ulaznice možete kupiti u radno vrijeme blagajne ili na dan izvedbe od 16:00 sati.
Rezervacije na broj tel: 095 513 9465

KAZALIŠNA PREDSTAVA "DOKTOR OD ŽIVOTINJICA"

Teatar GAVRAN predstavlja lutkarski igrokaz „Doktor od životinjica“:

18. 8. subota u 19:30 h

Priča ovog igrokaza je jednostavna, nježna i zabavna. U ordinaciju šarmantnog i šašavog veterinara na pregled dolaze mladi pas i mladi mačak zbog zdravstvenih problema i problema u uzajamnoj komunikaciji. Veterinar i njegov medicinski brat papagaj, pomoći će psu i mačku da savladaju svoje strahove od dolaska u ordinaciju, te će ih pri tome naučiti kako riješiti uzajamne sukobe i zadobiti istinsko prijateljstvo. U interaktivnoj i blago edukativnoj igri mali gledatelji će i sami naučiti ponešto o ponašanju u ordinaciji i savladavanju nepotrebnih strahova, te ispravnom odnosu prema prijateljima. Autor: Miro Gavran, najizvođeniji hrvatski kazališni pisac u zemlji i inozemstvu, poznati lektirni pisac za mlade, te hrvatski kandidat za Nagradu ANDERSEN za 2016. godinu (najznačajniju svjetsku nagradu za dječju književnost) Redatelj i kreator lutaka: Jakov Gavran, magistar glume i lutkarstva Animacija lutaka: Luka Bjelica, Borna Galinović , Jakov Gavran (diplomirani glumci-lutkari) Dramaturg: Hrvoje Seršić, doktor lutkarstva i docent na Umjetničkoj akademiji u Osijeku Glazba i stihovi: Hana Huljić, magistra glazbene teorije i kompozicije

KAZALIŠNA PREDSTAVA "JEŽEVA KUĆICA"

Dječje kazalište Smješko izvodi predstavu „Ježeva kućica“

Subota, 1.9. u 18.00 h (ulaz besplatan)

Predstava je mali mjuzikl, a glazba je originalna glazba iz audio zapisa, nastalog prije 20 godina, na kojoj su odrasle mnoge generacije. Lijin poziv Ježurki na večeru i njegovo odbijanje da svoj skromni dom zamijeni njenim raskošnim staništem (unatoč ruganju Mede, Vuka i Lije) jasna je i jednostavna poruka kako valja voljeti svojom dom što god o njemu drugi mislili.

Tekst: Branko Ćopić "Ježeva kućica" Redateljica: Tea Gjergjizi Scena, lutke i kostimi: Gordana Krebelj Glume: Mirta Zečević / Jelena Hadži-Manev Helena Kalinić / Mirta Zečević Frano Mašković / Hrvoje Zalar

Kazališna predstava "Tko sam, što sam"

15. ožujak 2018. u 9:30 sati i 10:15 sati

TKO SAM, ŠTO SAM je lutkarska kazališna predstava koja govori o piliću koji se tek izlijegao iz izgubljenog jajeta i ne zna kako mu mama izgleda. Sve oko njega je novo. Sreće razne životinje i za svaku misli da mu je mama. U razgovoru sa patkom, pačićima, kravom, žabom, svinjom, mačkom i štakorom saznaje stvari koje su mu bile nepoznate, upoznaje se sa bojama... Ukratko – sa životom. U razgovoru sa nekim životinjama naučit će i malo engleskog i francuskog jezika. Na kraju pilić ipak pronađe mamu koja mu možda i nije prava mama ali ga voli. Pobjeđuje ljubav koja nam daje samopouzdanje u svim životnim prilikama i neprilikama...

Skladatelj, redatelj, glazbeni i izvršni producent: Ivo Lesić
Priču napisala: Dunja Adam
Sihovi songova:Duško Mucalo
Scenografija i lutke: Luči Vidanović
Idejno rješenje plakata i omotnica CD-ova: Igor Drača

Kazalište Mika Živković Retkovci - "Klupko"

Kazalište "Mika Živković" kreće s gostovanjima
Srijeda, 14. ožujka 2018. u 20:00 sati.
Cijena ulaznice 15,00 kn
 

 

Đakovačka je publika uvijek s velikom zainteresiranošću pratila rad retkovačkih kazalištaraca pa vjerujemo da će i nova predstava/komedija "KLUPKO" potaknuti Đakovčane da se pridruže i uživaju u predstavi koja je osvojila srca gledatelja.
Komedija KLUPKO autora Pere Budaka u režiji Marka Sabljakovića!
 
 

U malom ličkom mjestu krčmarica Roža, raspuštenica i majka izvanbračnog djeteta, i seoski šaljivac i spletkar, nosati Josina, pletu klupko oko nevjernog Jursana – još jednog u nizu naših povratnika iz ekonomske emigracije. U tom su se spletu intriga našle i Rožina kći Anica i Josinina Vranjica, udovac Mijat (vjerojatni Aničin otac), koji pri svakom noćnom ulasku i jutarnjem izlasku kroz prozor Rožine sobe zapada u nevolju, trgovački putnik Radojko, službenice Jeka i Janja, goropadna i energična Antuša i njezina majka Manda – pričljive ljubiteljice rakije. Sve to prati Pela svojim nenajavljenim dolascima u Rožinu krčmu, ali i momak Ilija, skrivajući svoju ljubav prema Anici. Kada se učini da će stvari izmaći nadzoru, autor svoju šaljivu pripovijest iz narodnoga ličkog života majstorski privodi kraju...

Igraju: Marija Mrvičin, Ilija Červen, Marta Prljević, Zdravko Šinjori, Lidija Stević, Maja Jakšić, Vesna Šinjori, Dražen Matijašević, Antun Brajković, Katica Štefančić, Dijana Ivkov, Đuro Perković, Mira Šutalo i Darko Lovretić

"Hebemu miša!"

Hebemu miša!
9. veljače u 20:00h
 

2. Dramski amaterski festival otvara 9. veljače u 20 h kazalište iz Vukovara s predstavom Hebemu miša!

Hebemu miša je krimi-komedija nastala prema motivima "Mišolovke" Agathe Christie.
Osam zanimljivih osoba u pansionu zatrpanom snijegom. Netko će biti ubijen, a netko je i ubojica. Tko? Otkrit će nam glumci amateri iz Vukovara.

Ulaz- dobrovoljan prilog!