• CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

  • CENTAR ZA KULTURU - ĐAKOVO

Kazališna predstava "Tko sam, što sam"

15. ožujak 2018. u 9:30 sati i 10:15 sati

TKO SAM, ŠTO SAM je lutkarska kazališna predstava koja govori o piliću koji se tek izlijegao iz izgubljenog jajeta i ne zna kako mu mama izgleda. Sve oko njega je novo. Sreće razne životinje i za svaku misli da mu je mama. U razgovoru sa patkom, pačićima, kravom, žabom, svinjom, mačkom i štakorom saznaje stvari koje su mu bile nepoznate, upoznaje se sa bojama... Ukratko – sa životom. U razgovoru sa nekim životinjama naučit će i malo engleskog i francuskog jezika. Na kraju pilić ipak pronađe mamu koja mu možda i nije prava mama ali ga voli. Pobjeđuje ljubav koja nam daje samopouzdanje u svim životnim prilikama i neprilikama...

Skladatelj, redatelj, glazbeni i izvršni producent: Ivo Lesić
Priču napisala: Dunja Adam
Sihovi songova:Duško Mucalo
Scenografija i lutke: Luči Vidanović
Idejno rješenje plakata i omotnica CD-ova: Igor Drača

Kazalište Mika Živković Retkovci - "Klupko"

Kazalište "Mika Živković" kreće s gostovanjima
Srijeda, 14. ožujka 2018. u 20:00 sati.
Cijena ulaznice 15,00 kn
 

 

Đakovačka je publika uvijek s velikom zainteresiranošću pratila rad retkovačkih kazalištaraca pa vjerujemo da će i nova predstava/komedija "KLUPKO" potaknuti Đakovčane da se pridruže i uživaju u predstavi koja je osvojila srca gledatelja.
Komedija KLUPKO autora Pere Budaka u režiji Marka Sabljakovića!
 
 

U malom ličkom mjestu krčmarica Roža, raspuštenica i majka izvanbračnog djeteta, i seoski šaljivac i spletkar, nosati Josina, pletu klupko oko nevjernog Jursana – još jednog u nizu naših povratnika iz ekonomske emigracije. U tom su se spletu intriga našle i Rožina kći Anica i Josinina Vranjica, udovac Mijat (vjerojatni Aničin otac), koji pri svakom noćnom ulasku i jutarnjem izlasku kroz prozor Rožine sobe zapada u nevolju, trgovački putnik Radojko, službenice Jeka i Janja, goropadna i energična Antuša i njezina majka Manda – pričljive ljubiteljice rakije. Sve to prati Pela svojim nenajavljenim dolascima u Rožinu krčmu, ali i momak Ilija, skrivajući svoju ljubav prema Anici. Kada se učini da će stvari izmaći nadzoru, autor svoju šaljivu pripovijest iz narodnoga ličkog života majstorski privodi kraju...

Igraju: Marija Mrvičin, Ilija Červen, Marta Prljević, Zdravko Šinjori, Lidija Stević, Maja Jakšić, Vesna Šinjori, Dražen Matijašević, Antun Brajković, Katica Štefančić, Dijana Ivkov, Đuro Perković, Mira Šutalo i Darko Lovretić

"Hebemu miša!"

Hebemu miša!
9. veljače u 20:00h
 

2. Dramski amaterski festival otvara 9. veljače u 20 h kazalište iz Vukovara s predstavom Hebemu miša!

Hebemu miša je krimi-komedija nastala prema motivima "Mišolovke" Agathe Christie.
Osam zanimljivih osoba u pansionu zatrpanom snijegom. Netko će biti ubijen, a netko je i ubojica. Tko? Otkrit će nam glumci amateri iz Vukovara.

Ulaz- dobrovoljan prilog!

"Nedostajem sama sebi"

"Nedostajem sama sebi"
9. veljače 2018. u 13:00sati
 
Sinjsko pučko kazalište predstava “Nedostajem sama sebi”

"Hotelske muke"

2. Dramski amaterski festival - DAF
 
"Hotelske muke"
11. veljače 2018. u 19:30 sati
 

Gradsko kazalište Daruvar predstava “Hotelske muke”

 

 

"Tri jablana"

2. Dramski amaterski festival - DAF
 
"Tri jablana"
22. veljače 2018. u 20:00h

 

Gradsko kazalište Županja predstava “Tri jablana”

"Dnevnik Ane Frank"

2. dramski amaterski festival - DAF
 
"Dnevnik Ane Frank"
23. veljače 2018. u 20:00 sati

 

Gradsko kazalište Beli Manastir predstava “Dnevnik Anne Frank”

OtpisaNE

Utorak, 23.siječnja 2018. u 20:00 sati
U organizaciji PPN -a
Za sve informacije nazvati 091/504-7432 Marko Raguž
 

Kazališna predstava „OtpisaNE“ Renata Baretića, gostovat će u Đakovu. „Odlična glumačka postava ove predstave i novouređeno đakovačko kino razlog je što smo se upustili u organizaciju još jednog kazališnog gostovanja“, kaže Ivanka Raguž iz Agencije PPN koja je i organizator predstave.

Predstava na komičan način govori o sudaru dva svijeta – sirijskog migranta i dokonih kućanica – te poručuje da nikad nije kasno za promjene.

U predstavi igraju: Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički, a „OtpisaNE“ će vas u 85 minuta, koliko traje predstava, nasmijati, ali i nagovoriti da pokušate sami sebe zamisliti u sličnim situacijama.

Ulaznice se mogu kupiti u utorak dva sata prije početka predstave pokraj blagajne kina ili vikendom također pokraj blagajne kina.

MATRIX- cjelovečernja multimedijalna plesna predstava

27. siječanj 2018. u 19:00 sati

Umjetnička organizacija Histeria Nova s velikim ponosom i zadovoljstvom nam najavljuje prvo gostovanje Škole prirodnog pokreta i plesa Marije Šćekić u 2018. godini, sa cjelovečernjom predstavom MATRIX koja će se održati 27. siječnja 2018. u Centru za kulturu Đakovo, Kralja Tomislava 13 u 19:00 sati.

Da ponos bude još veći, radi se o šibenskoj djeci koja o Slavoniji znaju tek preko slika a koja će ovom prilikom upoznati rodni grad koreografkinje, osnivateljice i voditeljice CROM Škole Marije Šćekić kao i znamenitosti Đakova - srca Slavonije. Proširite vijest, pozovite prijatelje i podržite ovaj zajednički projekt razvoja suvremene plesne umjetnosti 21. stoljeća koju ova djeca uče već šestu godinu sa otvorenim srcima kakvu samo djeca imaju.

Cjelovečernji glazbeno-plesni spektakl MATRIX je nastao po uzoru na istoimeni fim, te će se održati u izvedbi prve generacije polaznica Škole prirodnog pokreta i suvremenog plesa Marije Šćekić (bivše polaznice OŠ za balet i suvremeni ples Jurja Dalmatinca u Šibeniku).

Predstava prikazuje svjesne strojeve (lutke) u tijelima djece koja su se pobunila protiv stereotipa, predrasuda i formalnosti. Postepenim odbacivanjem svojih crnih tamnih kaputa, nestaju i njihove maske a lutke postaju ljudi sa iskrenim dječjim srcima brišući granicu stvarnog i nestvarnog (u scenskom, umjetničkom, kreativnom i onom ljudskom smislu te riječi).

CROM plesna škola Marije Šćekić službeno se provodi u Zadru na adresi Franje Petrića 3c ali i u Šibeniku kao rezultat postignutog sporazuma o nastavku edukativno - umjetničke suradnje Umjetničke organizacije Histeria Nova i OŠ za balet i suvremeni ples Jurja Dalmatinca. Cilj ove suradnje je stvaranje i razvoj profesionalnih uvjeta za više plesno obrazovanje bivših polaznica OŠ za balet i suvremeni ples u Šibeniku.

Dođite i podržite nevjerojatnu energiju, trud, rad i entuzijazam ove djece čija ljubav prema plesu, plesnoj umjetnosti i životu općenito briše granice nemogućeg i pretvara ovu predstavu u nešto što konkurira svim profesionalnim plesnim produkcijama u zemlji pa i šire.

IMPRESSUM:
Režija-koreografija-umjetničko vodstvo: Marija Šćekić

Plesačice i asistenti koreografkinje: Galić Laura, Gardijan Nora, Grubelić Luce, Horvat Lana, Klanjčić Matilda, Kursar Lana, Kuvačić Nora, Mikulandra Luca, Mileta Lucija, Milikić Andrea, Rajić Petra, Slavica Martina, Šarić Karla, Živković Lucijana

Voditelj svjetla: Saša Bogojević
Kompjuterska obrada i audio produkcija: Ranko Šajfar
Kostimografija: Mihaela Gregov
Fotografija: Duško Jaramaz, Milan Balaban

Produkcija: Umjetnička organizacija Histeria Nova 2017.

Grad Đakovo, Umjetnička organizacija Histeria Nova i Centar za kulturu Đakovo - ponosni su pokrovitelji ovog glazbeno-plesnog i multimedijalnog spektakla koji niti jednog posjetitelja (ni one male ni one velike) neće ostaviti ravnodušnim.

Stilske vježbe

Raymond Queneau: Stilske vježbe
Igraju: Lela Margitić i Pero Kvrgić
Režija: Tomislav Radić
 
Četvrtak, 18.1.2018 u 20.00 sati
 

Stilske vježbe fenomen su svjetskih razmjera. One su najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom zbog čega su uvrštene i u Guinnessovu knjigu kulturnih rekorda.
Roman Stilske vježbe Raymonda Qieneaua svojevremeno je poslužio kao predložak redatelju Tomislavu Radiću za predstavu koju su Pero Kvrgić i Lela Margitić svojom virtuoznošću poveli u svjetsku kazališnu povijest.
U 'Stilskima' se radi o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja u tumačenju izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami salve i salve smijeha te oduševljava glumačkom virtuoznošću. Mogli bismo reći da su Stilske vježbe upravo ono što se naziva čarolijom kazališta!
Stilske vježbe jednako će oduševiti pasioniranu kazališnu publiku, kao i učenike srednjih škola koji se prvi put susreću s kazalištem. Predstava je to za sve generacije, predstava koja stvara kazališnu publiku. Zahvaljujući majstorskim glumačkim kreacijama Lele Margitić i Pere Kvrgića, interes publike za ovom predstavom ne jenjava, te ona već 50 godina s lakoćom puni dvorane. U Stilskim vježbama uživa publika svih generacija, a oni koji je još uvijek nisu vidjeli, moći će se uvjeriti u kvalitetu ovog sjajnog djela i otkriti zbog čega je ova predstava stekla kultni status, te se za nju uvijek traži karta više.

260 dana

Redatelj: Dražen Ferenčina
Dramatizacija i dramaturgija: Ana Prolić
Scenografi: Deni i Martino Šesnić
Kostimografkinja: Saša Došen Lešnjaković
Glazba: Mate Matišić
Suradnik za scenski pokret: Alen Čelić
Oblikovanje svjetla: Deni Šesnić
Oblikovanje videa: Martino Šesnić
Izvođači:
Marijan: Aljoša Čepl
Ostale uloge: Vjekoslav Janković, Tatjana Bertok Zupković, Matea Grabić, Ivan Ćaćić, Zorislav Štark, Neven Lucian Davidović
 
Predstava je na programu u utorak 22.12.2015, u 20 sati.
 
Ulaznice, po cijeni od 15 KN, mogu se kupiti u pretprodaji od 11.12.2015 u redovnom radnom vremenu blagajne kina!
 

Kazalištna predstava "Od tišine do glazbe"

 
Srijeda, 17. lipnja 2015. u 20.00 sati
 
Europom po kulturi – Dani slovenske kulture u Đakovu i Osijeku – novi je kulturni proizvod s potpisom PPN-a. Publika će imati rijetku priliku pogledati vrhunsku kazališnu predstavu “Od tišine do glazbe“ s podnaslovom “Koncert za anegdotu i klavir“. Autori predstave su slovenski umjetnici Jure Ivanušič i Marko Vezovišek.
U jednosatnom performansu dramski glumac i pijanist Jure Ivanušič atraktivno, virtuozno i žanrovski raznoliko vodi kroz fenomen glazbe.
U svom ilustrativnom, duhovitom, a ipak muzikološko vjerodostojnom nastupu majstorski se transformira iz jedne glazbeno relevantne uloge u sljedeću; od pijanista do pjevača, od skladatelja do dirigenta, od muzikologa do glazbenog kritičara. Od kamenog doba do Rolling Stonesa, od klasike do moderne, od jazza do popa, od popevke do šansona, od uvertire do aplauza.
Jure Ivanušić je izvanredan glumac i vrhunski glazbenik koji, polazeći od nekih elemenata kabarea, stvara rijetko viđenu svečanost i kazališta i glazbe i humora u kojoj gledateljima čak ni slovenski jezik nije prepreka da dožive ovo vrhunsko djelo, ističu organizatori.
Ovom predstavom Slovensko kulturno društvo „Stanko Vraz“ iz Osijeka započet će ovogodišnje Dane slovenske kulture koji će se tijekom lipnja održati u Đakovu i Osijeku.
 
Cijena ulaznice: 30 kuna
 

Kazališna predstava "Žedna ljubavi"

KAZALIŠTE „MIKA ŽIVKOVIĆ“ – RETKOVCI
prema motivima djela Joze Ivakića
 

Utorak, 21. travnja 2015. u 20.00h

Dramatizacija, prilagodba i režija: MARKO SABLJAKOVIĆ

 

Igraju: Zdravko Šinjori, Maja Jakšić, Martina Ištaković, Ilija Červen, Vesna Šinjori, Anica Prošenski, Đuro Perković, Katica Štefančić, Marija Mrvičin, Marko Pranjić, Antun Brajković, Mira Šutalo, Šimun Ištaković, Kristina Šinjori, Danijela Ištaković, Kristina Šutalo, Magdalena Benačić, Matija Grgić, Nikolina Benačić i Đurđica Zetović

Scenografija: DEJAN DURAKOVIĆ
Izrada scenografije: STOLARSKI OBRT „Mikuš“, Ivankovo
Kostimografija: ZVONKO MAJDIŠ
Šminka: RUŽA MILER
Oblikovanje svjetla i zvuka: NIKOLA BEVANDA
i ŽELJKO ŠINJORI
Odabir glazbe i produkcija: TIHOMIR IVANETIĆ
Koreografija: ENRIH MERDIĆ
Inspicijent: MARKO PRANJIĆ
Idejno rješenje plakata i dizajn: MIRELA ANDABAK

Joza Ivakić, jedan od istaknutijih slavonskih književnika i dramskih umjetnika s početka 20. stoljeća, čitateljskoj publici ostavio je u naslijeđe vrijed¬na dramska ostvarenja poput Majstorice Ruže i Inoča. Dramska djela izvedena na mnogim profesionalnim i amaterskim scenama sjajna su podloga za dramatizaciju novog dramskog teksta prema motivima spomenutih drama u kojoj Ivakić daje pregled karakternih osobina seljana koji su činili stanovništvo vinkovačke okolice u vremenu kada drame i nastaju.
Likovi koje Ivakić utjelovljuje u dramama i danas žive, hodaju seoskim i urbanim sredinama – u novom „ruhu“ i s novim pogledima na svijet, jer i sam Ivakić na početku drame Majstorica Ruža kaže: „…Radnja se događa u malom slavonskom mjestu u vinkovačkoj okolici sada i uvijek…“
Vrlo je važno zadržati izvornost Ivakićevih rečenica kako ih je on zamislio i prenio na papir, ali dopustiti likovima da se zajedno isprepletu u jednoj i drugoj drami prateći sudbinu majstorice Ruže i njezinog File, kao i sudbinu Andre Eleševića i supruge mu Kaje. Preljub, okosnica dviju drama, prikazan u vremenu kada Šokci čine većinsko stanovništvo malih slavonskih sela, bit će zanimljivo pratiti na kazališnim daskama 21. stoljeća kada teatar nudi niz novih mogućnosti i ostvarenja. Retkovački kazalištarci zajedno s redateljem Markom Sabljakovićem, koji potpisuje i dramatizaciju teksta, publici će prikazati suvremenu kazališnu predstavu čija aktualna tema budi zanimanje današnjeg gledatelja. Redateljska koncepcija nastojat će publici približiti novo viđenje reprezentativnih slavonskih djela zadržavajući izvornost rečenice, karakternih osobina likova, ali i poštivajući vrijeme u kojem je smještena radnja dviju drama. Suvremen pristup radu na predstavi bit će prožet jakim glumačkim snagama koje zaokružuju ovu veliku kazališnu priču.

Karte u prodaji na blagajni Centra za kulturu u Đakovu po cijeni od 10,00 kn.

Kazališna predstava "Šuma Striborova"

Režija: Senka Bulić
Scenografija i glazba: Tomislav Ćurković
Kostimografija: Oliver Jularić
Oblikovanje svjetla: Nikša Mrkonjić
Igraju: Senka Bulić i Stipe Kostanić

Kazališna predstava Šuma Striborova u produkciji Kazališta Hotel Bulić, održat će se u subotu, 07. veljače 2015. u 12.00 sati.

Šuma Striborova jedna je od najljepših hrvatskih bajki, omiljena i djeci i odraslima. Potječe iz ciklusa pripovijetki pod nazivom Priče iz davnine Ivane Brlić Mažuranić. U izgubljene svjetove drevne staroslavenske mitologije vode vas Senka Bulić i Stipe Kostanić.
Zbog svoje originalnosti i popularnosti među čitateljima Ivana Brlić Mažuranić često je nazivana hrvatskim Andersenom i Tolkienom. Priče iz davnine su objavljene davne 1916. godine, a do danas su prevedene na čak 50 jezika. Izgubljeni svjetovi drevne staroslavenske mitologije i hrvatske narodne predaje u njima se vraćaju u život, donoseći bezvremensku poruku Ljubavi i roditeljima i djeci.Pisana raskošnim i uzbudljivim stilom, Šuma Striborova je postala kultni tekst hrvatske dječje književnosti. Čuveni Stribor (Stribog) je bio slavenski bog vjetra i šume. Pod njegovim vječnim pogledom i s njegovim dopuštenjem, na kraju putovanja začaranom šumom, saznat ćemo što je najvrednije u životu...

No krenimo ispočetka. Jednom davno postojala je prekrasna šuma koju su zvali šuma Striborova. Netko ju je začarao i otad se u njoj zbivaju svakojaka čuda. Legenda kaže da šuma mora ostati začarana, dokle god u nju ne dođe onaj, kojemu je draža njegova nevolja, nego sva sreća ovoga svijeta. Njeno drveće čuva mnoge tajne, a u njoj žive razna fantastična bića, šumski čarobnjak Stribor i njegovi zlatni dvori, čarobne životinje, uklete duše i duhovi. Kažu da su se u šumi zbivala čuda dobra, ali i čuda naopaka - svakome po zasluzi. Dogodilo se jednom da je mladić zašao u šumu Striborovu da nasiječe drva, a nije znao da je šuma začarana. Na svome putu susreo je zmiju koja se pretvorila u prelijepu djevojku. Očaran njezinom ljepotom i ne znajući ništa o njenom pravom podrijetlu, mladić ju je odveo kući gdje ga je čekala majka. Sluteći da djevojka nije ono za što se predstavlja, mladićeva majka će i sama morati kročiti u začaranu šumu, ako želi zaštititi sina od drevne čarolije.

Ulaz slobodan.